onsdag 4 september 2013

Harvey, Tori och Mrs Ping ...


Onsdagkvällar är nästan heliga för mig, då är det först danska dokumentären Hospitalet (bilden) och sen följer RPA från ett sjukhus i Australien.
Två timmar med operationer och allt möjligt intressant!

Ikväll har jag fått se när Harveys hjärntumör togs ut (ååååå, så spännande!), när Tori fick nytt korsband så hon kan fortsätta sin karriär med nån slags fotboll och Mrs Ping - som inte kan någon engelska och har grannarna som tolk - hade en tumör på sidan av sin tunga och det åtgärdades förstås också.

Så mycket glädje, oro och lättnad i programmen!

Minst glad var nog den gamla danska damen på bilden här ovanför.
Hon kom in med ett blödande sår i huvudet .., och det blev väldigt dramatiskt med blodtrycksfall och annat elände och någon dag senare fick den rara damen veta att hon hade en tumör eller om det var metastaser i sitt huvud.

"Men nånting ska man ju dö av och jag är så gammal ...", sa hon stillsamt och log vänligt mot läkaren.

Och nu har jag suttit här och skrivit, så där så jag glömde se hur det gick för Harvey!
Ajabaja.

Ps. Och reklam börjar bli vardagsmat för mig! Bäst är Icas .., jag älskar den! Sämst är lusmedlet Paranix och Dove hud, - eller duschkräm. Ds.

6 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag gillar också Hospitalet, tittar ofta på det.

Icas reklam är bra! Roligast var när Stigs rynkiga ansikte scannades med en sån där priskollargrunka och det kom upp soltorkade tomater, haha. :-D

mossfolk sa...

Och när jag läser här inser jag att det var jättelänge sedan jag såg på teve... VI tittar ju på streamade serier emellanåt, men väldigt väldigt sällan teveprogram. Och absolut inte sådant där med cancertumörer -det finns absolut inget jag är så rädd för, som just det.

Rexxie sa...

På dansk TV eller var?

Elisabet. sa...

Ulrika: nej, bäst är - och det är igenkänning på HÖG nivå -, när familjen låtsas inte känna varandra när man bara får köpa två paket kaffe ,-) Det är precis så det är. Och kunderna tror att vi går på det ,-)

Rexxie: tv4 fakta, tror jag.

mossfolk: men du är ung och har hela livet framför dig .., jag förstår rädslan.

Själv är jag i andra änden .., tycker att jag har haft ett sånt bra liv, har barn och barnbarn och när så många andra drabbas - ju äldre man blir ju mer elände kommer ju -, ja, då är det ju bara att hoppas.'
Orolig är jag inte.

Anonym sa...

Hej!
När dottern Liv (5 år och i värsta Prinsessåldern) såg Paranix reklamen med prinsessan med det långa fina håret sa hon till mig: "Mamma, Jag vill också ha löss". -Nej, Gumman det vill du inte, var mitt svar.

/Alexandra P

Elisabet. sa...

Alexandra P: ,-))))))