tisdag 3 september 2013

Och inte en vindpust! 



Hjärtat blir lika glatt var gång jag ser alla svalorna som nu är så säkra i sin flygning ..., småttingarna som tidigare vinglade omkring på landningsbanan, ja, dom kommer nu farande likt projektiler och slår sig ner som ingenting!

Inget flygledartorn behövs .., det här fixar dom själva!
Och jag undrar när den morgonen ska komma när inga små svalor längre syns till.
Jo, lite ledsamt blir det.
Men människor någonstans i Afrika kanske då tittar upp mot himlen och utbrister ..."å, nu är svalorna här!"
Så är det förstås.
Vi får dela på glädjen.


Kring ödehuset är det tomt och tyst.
Just där bakom brukar familjen Rådjur hålla till och det vet harry .., han spanar alltid åt det hållet.

Himlen är ljust blå.
Luften hög och klar!

Och jag är förkyld.

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Trist med förkylning! Jag förlitar mig på mina torkade aroniabär och nässelfröna... och nyponpillren som jag äter mot ledvärken. Där finns det vitaminer så det kryllar.

Tror du att de är lika naturgalna i Afrika? Där har de ju sommar jämt. Jag har märkt att mina elever från diverse ställen i världen inte alls är särskilt intresserade av naturfenomen. Det är fåglar, fiskar och blommor. Vilken art, det verkar inte spela någon roll.

Förmodligen är det våra årstider - speciellt den kalla och mörka - som gör oss naturfixerade.

Kattis sa...

Här blåser det friskt, det är förkylt, och jag försöker vänja mig vid det att börja jobba först klockan 12.30 på tisdagar. Har tvättat, uträttat ärenden inne i Örebro, plockat ur diskmaskinen skickat Gustavs fördtjänstschema till alla som det berör, och värmer nu en matlåda i micron.

Elisabet. sa...

Bloggblad: nej, dom bryr sig kanske inte, men det känns bra att TRO att dom blir glada ,-), ja, att småsvalorna blir välkomnade även långt i söder.

Kattis: här börjas det arbetas klockan 14.00. Sen stundar tre lediga dagar. Det är inte klokt vad jag älskar mitt schema.

mossfolk sa...

Ja, förkylt är det här med. Svalorna har jag inte sett på ett tag och gässen passerar i v:n. Intressant det där, att intresset för naturen kan bero på årstiderna.

Elisabet. sa...

mossfolk: jag ska fråga min syster i Australien om hon märker någon skillnad nu när dom går mot vår och vi mot höst .. jag menar, med fåglarna ,-)