söndag 1 september 2013

Söndagmorgon ....


Det kan ju bero på att jag i många, många år var gift med en polis och därtill har en son med samma yrke, ja, detta att jag tycker att artiklarna om "Förhörsledarna" i dagens DN var det helt klart mest intressanta i dagens tidning.

Benniet (vilket ovanligt namn!) Henricson, t.ex .., som berättar om hur han förhörde Jackie Arklöv.

Eller Ing-Marie Hägglund som hade huvudet på skaft och fick "Kapten Klänning" - den förre polischefen Göran Lindberg - på fall och så förhöret med honom.

Hur intressant som helst är det!

Och sen är det alla dödsannonser förstås med för mig helt okända människor som inte längre finns och i stället för det förut så vanliga korset längst uppe i annonsen, vimlar det nu av allehanda tecken.., där är en målarpalett ..., ett dragspel (för Arne Öhman i Kramfors) .., en bil .., rosor, liljekonvaljer, tallar, hjärtan, en svart katt, en fiskare med spinnspöet i handen, solnedgångar och blåklockor och även några helt vanliga kors.
Ibland funderar jag över vad jag själv skulle vilja ha där längst uppe i min annons, då, när det är min tur. Kanske Emmas teckning av mormor? Jo, men det skulle bli fint.

Mest tittar jag på födelseåret på dom nu döda människorna.
Många är födda på 30-talet, en är jämnårig med mig ..., och där är många 20-talister.

Till vänster uppe på sidan 48 syns två brudpar.
Jag tänker att paret på det övre fotografiet har ett alldeles otroligt giftastycke! 


Och medan pv står i köket och lagar sin punkterade cykel, tittar jag på bilden där vår utrikesminister sitter och dricker kaffe ur en tjusig liten kopp. Bilden är förstås tagen i hans tjänsterum på UD.
Överallt finns kartor!
På golvet, på bordet och på det som liknar ställningen till ett blädderblock!

Under min konvalescens när det nya knäet kommit på plats, tillbringade jag en hel del tid i soffan Ektorp - ofta med den stora Europaatlasen i min famn -.
Ååå, som jag reste kors och tvärs över världen, bara genom att vända blad i kartboken!

En bra stund blir jag den här söndagmorgonen sittande och tittar på fotografiet av Bildt och alla kartorna. Och så konstaterar jag att herr utrikesministern - precis som jag själv - nog tycker om kakor och bullar.
Jominsann .., liiite stramar allt skjortan.

Sen .., tar jag mig an disken.



1 kommentar:

Kattis sa...

Här har nu precis alla tidningar sagts upp, men kanske att jag ångrar mig helger som den här... Tack för att du delar med dig!