söndag 30 november 2008

Efteråt ...



... känner man sig ungefär så här .., som en något utslagen madame.

Man skulle vilja ligga kvar under täcket och lyssna på radio och stiga upp så där vid tio och göra sig frukost.

I stället vaknar man klockan fyra och kan omöjligen somna om, inte förrän en-och-en-halv-timme senare och då är det nästan dags för pensionatsvärden att ge sig av, men bara nästan.

Personalfesten igårkväll .., å, den blev så trevlig!

Först liten träff i jobbets fikarum .., därefter Samlad Tropp till Öja Krog och där var massor med andra människor .., där var folk från Peppinge Frukt (den här mannen t.ex ...) och där var anställda från Civilförsvaret ("vad vi gör Elisabet? ja, vi kör ut med bandvagnar när det har vräkt ner snö och hemtjänsten ska ut med mat och medicin till gamlingar på landet ...", säger en man som står bakom mig i sillkön ...) och där var kollegor från Ica i Sjöbo och en hel drös med andra gäster!

Vi hade två långbord och vid "mitt" satt Magnus och hans Anette .., sen var det Maria H och hennes Andreas (från Enköping, vi två var dom enda som hade potatis till sillen) och så jag själv och pv .., mitt emot oss satt Anna och hennes jättetrevlige man Robert (it-konsult och till hälften från längst upp i Norrbotten, hans mamma hade sjutton syskon!!) och så var det Hannah med h, Emelie, Hanna E och Hanna A.

Tänk, sicken lycka för en pensionatsvärd att ha fyra unga damer framför sig och själv kände jag mig som en kycklingmamma med alla rara töserna under vingeparet; ungefär så.

Åååå, det blev så trevligt och maten var HIMMELSK .. (vildsvin fanns på bordet ..) och rökt ål som jag älskar (förlåt alla utrotningshotade ålar, jag tog två bitar!) och i en eka fanns hur många olika sorters sill som helst och för första gången tyckte jag om snaps, ("ta Bäska Droppar med ä ..., den är god!" sa pv och det var den ...).

När klockan var halv tolv körde pensionatsvärden Karina, en liftare och jag själv hem.

Nu är det morgon och snart ska jag cykla till affären och herr hallänning är på väg till Halmstad för att sjunga adventssånger i Nicolaikyrkan.

Så var det.

3 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Tack för den intressanta festrapporten och så roligt att ni fick en trevlig afton tillsammans samt en massa god mat!

Leina sa...

Där ser du... Inget att vara nervös för... Ni verkar ha haft det hur roligt som helst... =)

Christina sa...

Det där lät som en hellyckad kväll :-)
Synd bara att du var tvungen att jobba dagen efter.

Tänk - jag har aldrig ätit ål och det skyller jag på filmen Blecktrumman, som jag önskar att jag aldrig hade sett ;-)