lördag 6 december 2008

"Idylliskt hus för den händige ..."


Husköparen, som inte är hantverkare, utan musiker.
Det var i somras som han målade sin mammas fönsterkarmar och jag gapskrattade, för väldigt mycket av målarfärgen hamnade i håret på herr Husköparen.
"Hur ska jag få bort det här!! Det förstör ju helt min image som musiker!" utbrast han filurleende och friserade till en tuppkam.


Så här är det.
Pensionatvärden har två bröder, en äldre och en yngre.

Den yngre har, tillsammans med sin suveränt-matlagande-sambo-Ines (från Chile), köpt ett s.k. "renoveringsobjekt" utanför Lund.

Det är dylika hus som i tidningarnas söndagsannonser beskrivs med orden ..."ett hus med själ .., varsamt renoverad .., ett boende fyllt av möjligheter ...".

Nu är det så att det huset verkligen ska genomgå en total-make-over och för att i lugn och ro kunna ägna sig åt renoveringen, ska ett på tomten litet gästhus isoleras och göras i ordning, och det är där lillbrorsans bröder kommer in i bilden.

"Inga problem! Vi hjälper dig såklart!" hörde jag pensionatvärden säga till husköparen, ja, när vi i bilen var på väg till Svärdsjö i höstas.

"Vi" = storebror och mellanbror, samt diverse söner och brorsöner, de flesta med en för ändamålet helt suverän utbildning - det är snickare, rörmokare och elektriker -!

Så idag är den stora dagen då herr Husköparens bröder ansluter och klockan sju i morse tog pv tåget till Lund och återvänder väl till Ystad någon gång ikväll, hopefully till en god middag.

Och tänka sig, till och med husköparens son, han som till vardags ägnar sig åt fiskdelikatesser, vill vara med.

(Bilden som visas när man klickar ., ja, det är fiskmannens kusin Emil och dom två är som bröder.)


// Själv är jag i chocktillstånd. För första gången i mitt liv har jag sovit till halv 11! Då förstår man att slutet närmar sig .., alltså gäller det att vara förberedd för ett möte med Vår Herre .., då lyssnar jag till detta.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Nä inte är det slutet som närmar sig, i så fall hade jag varit död för längesen (sjusovare som jag är). Nej det är för att du slappnar av och kroppen känner hur trött den egentligen är. Så tror jag.

Christina sa...

Vilken mysig familjesammanhållning de verkar ha i pv's familj!

Elisabet. sa...

eva: ja, kanske att det är så ...? Jag höll på att dåna när jag såg vad klockan var!!

christina: så är det verkligen!
Stor skillnad mot för i min familj. När min pappa dog 1976, skingrades vi som löv i höstvinden. Mamma till Sydamerika, en syrra till Australien, den andra från Luleå till Lund. Kvar blev den yngsta, hemma i Malå.

Anonym sa...

Är du helt frisk nu? Jättekonstigt, här går vi och drar i veckor på elände och du sover bort alltihop, huttrande under en kappa? Fast det kanske var pv och hans lever som gjorde susen?

Elisabet. sa...

monet: alltså helt ärligt, så är jag sällan eller aldrig sjuk mer än en, högst två dagar, oavsett hur förkyld jag är!

Det är som ett tomtebloss .., det fräser till och sen är det bra ..-)

Jag känner mig jättepigg nu.
Har ju sovit och vilat och ingen lever blev det .., det blev skink-, och broccolipaj som jag själv har gjort!

Joanna sa...

åh elisabeth om det du skrev var det enda lilla jag har fått höra om denna husrenovering. pappa pratar inte om något annat, det är rör och toaletter och tak och golv och väggar och trappor och grävskopor och tillstånd och gäststugor och värme och pumpar och jag vet inte vad. men hannes är mycket excited över det hela, emil också. och så har dom kompisar som hjälper till. och så klart göransson-männen. pappa säger också att han ska starta upp "ulf göranssons bygglek" då han ska slussa dagisbarn ut till huset och så får de gräva och spika och i gengäld ska han bjuda på korv. vad tror du om det?! han hävdar också att det ska finnas flera sådana här officiella "grävarhelgar" då alla som vill, utöver dom som blir tvingade, ska komma och gräva på huset.. men jag har sett huset och det är jättefint så om några månader får du följa med thomas och hälsa på. pappa kommer vara såå stolt :) och ines glad att det värta är över! :-D