torsdag 18 december 2008

Blodtrycksförhöjning ....

Det beror säkert på utanförskap och trassliga uppväxtförhållanden och gud-vet-allt, men hade det varit mina barn som ställt till sånt här elände och kastat stenar och annat på brandpersonal och poliser, då vet jag vad jag hade gjort.

Just det.

Ett jäkla oskick är vad det är!

Och vad är det för föräldrar som inte fostrar sina barn?

12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Visserligen hörde jag en gång en föreläsare säga att alla har ansvar för sina egna liv, att man inte kan skylla på sina föräldrar, men att fostra sig själv är vanskligt i dag....

Vi ser tidigt i skolan var det fattas fostran, men det är som en oskriven regel att man inte slår larm förrän det HÄNT saker. I den lilla skola där jag går försöker vi stötta, men hos oss är det rena skyddade verkstaden mot i större städer även om det finns hem som inte funkar så bra här också.

Anonym sa...

Vad jag kan sakna från tiden jag själv växte upp, det är respekt.
Respekt för äldre, skola, lärare, myndigheter och bättre vetande.
Det saknas i mångt och mycket idag, tyvärr.
Vad var det för fel egentligen (nu blir jag nostalgisk) med att niga, bocka, säga Ni, Tant och Farbror?
Det var inte det att man skulle lära sig vara underdånig, för så är inte jag uppfostrad i alla fall, men vett och etikett, sens och moral, rätt och fel, det blev man itutad hela tiden.
Och jag tror på det.

Elisabet. sa...

Bloggblad och Marskatten: tänk på alla som hade det eländigt när man själv var yngre eller längre tillbaka ..., inte fasen blev det såna här vansinneshistorier!

Och hur kan man vara så KORKAD att man stoppar brandmän som ska släcka en eld???????????

Jag fattar det inte.

Tack och lov att jag inte är polis.

Elisabet. sa...

Och för övrigt håller jag med dig i allt, Marskatten ..-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Marskatten: men jag tycker SYND om alla vettiga männniskor som bor i det här området, som liksom dras ner i smutsen utan egen förskyllan!
Det är väl som med svenska ungdomar som söp och levde rullan i Alperna (kanske gör det ännu) och blev avskydda av befolkningen.
Det spelar ingen roll vem som gör det .., det är lika hemskt vilket som.
Amen ..-)

Anonym sa...

Du har helt rätt och jag hann inte ta bort mitt dumma inlägg innan du hann svara, annars hade jag gjort det.
Ursäkta mig.

missis p sa...

ja du kära vän. Har själv 2 söner på 5 & 7 år. Storgrabben, stor prins som jag kalar honom i min egen blogg, kom 10 minuter försent in efter rast i skolan FÖR ATT HAN SKULLE SPELA KLART ##GOGELS"" mot en annan pojke som tydligen går i 4-6 ellr något.Blir man nöjd då när man läser hasn "skoldagbok" där fröken har skrivit om detta......Kansek hör inte detta till ditt inlägg, Men visst startar allt från tifig skolålder.?? kanske har jag fel.
Har själv gått i skola i södertälje ett par år och är själaglad att våra barn får växa upp i lilla Ystad....för den delen för mig själv också som flyttade ner 1984 till Ystad . SKa nog tacka mina föräldrar för det. Vet ju aldrig vad som kunde ha hänt. Inte för att jag är någon bråkstake men menar att vet ju inte om man själv hade råkat ut för något våld etc.....
Nej jag säger bara en sak..SE TILL ATT UNGARNA HAR EN FRITIDS SYSSELSÄTTNING som våra prinsar har...Spelar fotboll o handboll...leker med sina kompisar hemma och ÄR SÅ TRYGGA i sig själva att jag egentligen inte är orolig för framtiden .Men HUJA.....vad gör man om polisen eller något sjukhus ringer oss när prinsarna i fråga är äldre o man inte riktigt har koll på var de är....
Ja den tiden....Hoppas den aldrig kommer......

Elisabet. sa...

marskatten: men jag förstod vad du menade och jag tror verkligen att du har ett gott hjärta och bara råkade slinta på tangenterna ..-)

Elisabet. sa...

malin: under en termin i Lycksele var jag själv SJÖVILD.
Så lätt hade det kunnat gå fel.

Som elva-tolvåring var jag så ..., impulsiv och tänkte mig inte alltid för .., hade jag inte haft sån respekt för min pappa, hade jag nog varit ännu vildare ..-))

Till syvende och sist tror jag ändå att det till stor del beror på föräldrarnas fostran.
Inte allt, man har ju läst om brottslingar som säger att deras föräldrar gjorde vad dom kunde .., men i STORT sett.

Nu är jag ju ingen expert i frågan .., men ja, jag tror nog så ändå.

Och vikten av att dom har bra kompisar, det förstås .., det är nog minst lika väsentligt.

Anonym sa...

Det är ju många här i världen som har det svårt och lever under dåliga levnadsförhållanden, men det hjälper ju inte att gå ut på gatorna och kasta sten och hemmagjorda brandbomber på polis och brandmän.

Någon uttalade sig i media och sade att myndigheterna inte visar respekt för dem, men tror de att de får respekt genom att göra så här? Vem vågar erbjuda dem en ny lokal som de kan använda som moské, efter det här?

Jag förstår att det är frustration som ligger bakom, men man löser inte problemen på det här sättet. Istället skapar man nya, och motverkar sig själva.
/Småländsk tjej

Mildamakter sa...

Sorgligt och bedrövligt, det är vad det är... f ö håller jag helt och hållet med dig!