söndag 14 december 2008

Möte med tre människor en söndageftermiddag ..


Suddig bild visar älsklingshalsduken.

Fråga: Var sker dessa möten?

Svar: på en liten cykelbana .. jag är på väg hem från affären .., i cykelkorgen, i en icakasse, trängs ansjoviskryddade filéer med fisk till pElle och en påse julnötter.

Möte nr 1, kvinna med liten hund .., "hej Elisabet .., jaha, du slutar nu för idag .., det måste väl vara skönt ...?"

"Om! Du förstår så härligt ...!" hojtar jag tillbaka.

Möte nr 2, kvinna i 60-årsåldern med stor mun och härligt lilarosa läppstift: "åå, hej på dig du .., du cyklar väl inte på mig ..., vilken läcker sjal du har, häftig färg!"

"Visst är den! Jag köpte den hos Nina på gågatan och älskar den högt och innerligt!" svarar jag och susar iväg över gatan där danska bilister på väg till färjan får vänta på sin tur.

Möte nr 3, gift par i 55-60-årsåldern ...."hej du gumman .., ja, god jul förresten!" ropar mannen som alltid är en som ängel mot mig.

"Men hej på er ..., ja, God Jul till er också, men nog lär vi väl ses innan jul ...?" säger jag och viftvinkar med högerarmen.

Och när jag cyklar vidare, alldeles inutivarm av tacksamhet, vet jag precis varför jag älskar att bo i små städer eller samhällen.

Det är just den där närheten.

Småpratet.

Och väl hemma .., där bara några enstaka synliga spår märks av pensionatsvärden (en vattenfylld diskho, till exempel ...) som har tagit tåget till landet Halland ..., ljuder detta från cd-spelaren.

Inga kommentarer: