lördag 27 december 2008

Utflykt ...


Här sitter han, husägaren.
Trött och slut på.

Vid femtiden tar vi lilla hyrbilen och susar norrut; mot Odarslöv utanför Lund.
Där, i ett hus med utsida av eternet och där totalt kaos råder inomhus, hittar vi pensionatvärdens lillebror, - han Peps Persson/De Niro .., han som är musiker -, i full färd med att fixa och dona i det nyligen inköpta huset; det som nog går under benämningen "ett hus för den händige" eller "renoveringsobjekt ...", eller ,. som vissa kreativa mäklare skulle skriva ..."ett hus fyllt av möjligheter ..., med svindlande utsikt över det öppna landskapet".

Lillbrorsan är precis lika målarfläckig som när han ägnade sig åt fönstermålning i Halland och nu är han dödens trött och slut på och visar oss runt .,. först i det som ska bli gäststuga och där han och Ines ska bo i väntan på att själva boningshuset blir beboeligt (i princip allt ska rivas ut ...).

I vardagsrummet har någon rivit av bitar av tapeten och där under döljer sig minst fyra lager av gamla tapeter, plus gulnat tidningspapper från gud-vet-när!



Och på andra ställen syns tegelväggen .., lertegel och lera mellan tegelpannorna!
"Jag tror att huset är från 1900-talets början ...", säger lillbrorsan.


Hunden Frida tar igen sig och pensionatvärden har glömt att knyta skon.
Oj, så mycket som återstår att göra i huset, vars gamla kök går i grönt.


Efteråt kör vi till husägarens lägenhet i Gunnesbo där han bjuder på kaffe och mazariner.

Det blir någon timmes surrande i köket .., om allt .., om svårigheten att sälja bostäder just nu .., om fonder hit och dit och den låga sparräntan .., om lyckan i att ha en son som är rörmokare och brorsöner som är utbildade elektriker och snickare .., och vi pratar om platt-tv och surroundljud och klinkers på köksgolv.

Sånt.

Och sedan åker vi söderut igen.

Duggregn mot bilrutan.

Varning för att viltstängsel upphör.

Och detta hörs från cd-spelaren.

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter jobbigt med totalrenovering av hus, men det blir säkert jättefint när det blir klart.

Bloggblad sa...

Usch, jag blir svettig av att ens tänka ordet "renovering" för jag vet vad som väntar i sommar... visserligen hinner vi nog bara ett rum, men det är stort och krånligt.

Så kul med listen till höger där jag kan kolla vilka du läst hos och om de uppdaterat - och spana in: Har hon läst min blogg idag... hm... jo.
Fast jag har inte fattat hur man får en sån list - och tror nog inte att jag vill ha nån eftersom jag fortfarande spanar in en blogg lite småhemligt... (den piercade och heltatuerade rocktjejen som blev dumpad av sin kille, och nu har blivit lesbisk. En värld långt borta från min - jättespännande! Känner mig på gränsen till fönstertittare... )

Elisabet. sa...

Eva: ja, hjälp vilket arbete dom har framför sig ....., man blir matt bara man tänker tanken!

bloggblad: jag älskar den där listen; kanske mest för att jag då så enkelt ser vem som har uppdaterat och så får man en liten vink om vad dom har skrivit om och är där en bild, så lockar det ju ännu mera ,-)

Och så är jag ju så enjängd .., jag läser samma bloggar nästan jämt och ständigt och om jag hinner ..., och anonym är jag ju inte .., så det där med att spana i smyg ..-)

Callas sa...

Hej, kul att läsa din eskapader. Men rätt ska va rätt: det ä lillbrorsans brorsa vars söner är rörmokare, elektriker och snickare. Lillbrorsarns son säljer fisk! :-)

Gott Nytt ÅR,
Susanne