torsdag 8 oktober 2009

"Gör så här ...!"



När jag för x antal år sedan skulle läggas in för operation på Ystads lasarett, fick jag av sköterskan ett litet paket att ta med mig hem.

Det visade sig vara en slags tvättsprit i kompresser och så följde en utförlig anvisning med .., ja, hur jag skulle rengöra min lekamen morgonen innan operationen.

Jag minns hur jag looog för mig själv och tänkte att ..."javisst .., visst kan jag göra allt detta själv, men hur kan personalen vara säker på att jag inte därefter tar på mig hur lortiga kläder som helst ... och vad är då vitsen ..?

Och till mannen som då var min lagvigde sa jag att ..."det fattas bara att man får hem skalpellen också .., så har man redan gjort jobbet åt herr eller fru Kirurg!"

Idag hittar jag den här bilden som har kommit via ett mail.
(Tack Åke Lundgren i Malå!)

Och jag ler från öra till öra.

(En gång mailade jag herr Lindström och frågade om jag fick låna en av hans bilder och det gick bra. Så nu gör jag det också. Lånar den. Han är bara suverän på att fånga tidsandan, tycker jag.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst måste man le åt såna bilder med text som han Lindstöm levererar!
Ibland mycket fräcka sådana men även sånt behöver man ibland(fniss)
torsdagskram/
Mimmi, Motala

Elisabet. sa...

Mimmi i Motala: ja, ibland tycker jag att han bara är lite plump .., men såna här .., är suveräna, tycker jag.

Annas mamma sa...

Kul bild och inte så långt från verkligheten:-)Maken överlevde sin operation igår jämte en annan "gubbe". De kallades ettan och tvåan och en sjuksköterska skrek över hela avdelningen att ettan och tvåan har problem med kisseriet. En tredje karl som hade dubbelsidigt ljumskbråck sjappade till en privatklinik där han blev lovad att opereras av en utbildad för 19000 kr. Han skulle bli försöksobjekt här av en läkarstudent som skulle få träna på två sidor samtidigt. Ettan och tvåan var också försökskaniner men låg kvar trots att de blivande narkosdoktorerna hade problem med sövandet, var från 3 olika världsdelar så de kan ha varit vissa kommunikationssvårigheter. Hur operationen är gjord har vi ingen aning om, gör ohyggligt ont bara.