tisdag 6 oktober 2009

"Houston calling ...!"


Lilla Sally.

Hej Elisabeth,

Jag lämnade just en kommentar på din blogg om min katt Sally.

Cecilia i Houston sa...(och bloggmadamen har inte hämtat å, ä och ö-prickarna som med den övriga texten .. men ni läsare är ju så begåvade; många av er är minsann akademiskt skolade ., så ni förstår allt ändå. Ja, vilket smicker ...).

Min Sally ser nastan ut sa har! Hennes fargfalt ar lite mindre bara. Hennes pals har en jattefin kvalite, alldeles supermjuk. Vad fargstallningen kallas vet jag inte (brunranding? :-)), skoldpaddsfarg tror jag ar svart, rott/orange, kanske vitt och brunt i falt, snarare an rander.
Nar jag bodde i New York tog vi hand om en vacker katthona som var "dilute tortoise", hon var gra, kaffe-med-mjolk och vit i falt. Valdigt fin och snall men hennes agare ville ha tillbaka henne... Saknaden var svar och nu har vi tva alldeles egna missar."

När det pratas katter lockas jag att lämna kommentarer när jag läst mest i det tysta!

Andra skickar bilder på händer och fönster till dig, jag tänker skicka en bild på min Sally och på Alice (på mattan) som var var lånekatt i New York (hon som är en diluted tortoise såvitt jag förstår).


Katten Alice.

Tack för en fin blogg!

Hälsar Cecilia i Houston.


/ Tack själv, du rara Cecilia! säger bloggmadamen.

Alla ni som skickar bilder av fönster eller vad det vara månde .., ååå, vad jag tycker att ni är vänliga och generösa!

2 kommentarer:

Christina sa...

Ujujuj vilka fina katter du har Cecilia!
Sally påminde verkligen om den lilla kissen från Samos och Alice är helt, helt bedårande:)

Nu blir jag ännu mer sugen på katt :)

Cecilia i Houston sa...

Tack! Fast Alice fick vi ju inte behalla :-(. Hennes jazzspelande/turnerande agare ville ha tillbaka henne. Jag hade bestamt mig for att vagra for vi fick henne genom en tredje part och vi trodde att han overgett henne. Nar han val kom och satt pa soffan och nastan grat nar han berattade att Alice syskon forsvunnit for att hans kompis (som skulle passa katterna nar han var pa turne) lamnat ett fonster oppet sa veknade jag...

Varan andra katt Tristan (som vi hamtade pa NY City Pound veckan efter att vi fatt lamna ifran oss Alice) har samma farger som Alice men i helt andra proportioner- han ar nastan helt gra med lite kaffe-med-mjolk och vita tassar och vit silkesmjuk pussvanlig mage. Jag kanske ska skicka en idolbild pa hom=nom ocksa sa att han inte kanner sig utanfor :-)