tisdag 23 februari 2010

Tränigsrunda eller nåt sånt ...


"Drömboendet ...,för mig."

Och så får jag sällskap av den sportlovsledige pensionatsvärden och vi går en rejäl runda; ner till havet och så vänder vi och tar slingervägen och över gamla E6:an och in i skogen .., förbi hönseriet och ner till det som jag trodde var en myr eller en liten sjö, men som visade sig vara en stor åkerlapp .., och där träffar vi en dam som åker skidor och vi stannar till och pv och damen diskuterar vallning och snötemperatur.

Och såklart, snödjupet.

"Inte sedan kriget har det varit så mycket snö här!" säger damen.



Och solen visar sig och det känns som en riktig vårvinterdag.

Skuggor slingrar sig mellan trädstammarna.



Två översnöade bilar bidar sin tid .., och vi passerar några hus och sedan över vägen igen och nerför en slänt och plumsande i djup snö och pensionatsvärden spårar och jag vinglar och har mig, ett elände är det med balansen sedan operationen, men det går bra och faller man, blir fallet hur som helst mjukt .,. så där som att landa i bomull.

Sist av allt blir det nybryggt kaffe ute på altanen, den som då har skottats fri från snö på en yta anpassad till två trädgårdsstolar och en liten, liten bänk.

Limpmackor med saltrulle som pålägg.

Takdropp.

Småfågelkvitter.

Det är väl såna gånger man inser vad livet handlar om.

Egentligen.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Absolut!

Elisabet. sa...

Eva: men nu är jag rejält trött och ska faktiskt lägga mig raklång på soffan en stund. I nyheterna i morse berättades att om man tar sig en tupplur mitt på dagen, lever man längre .-)

cruella sa...

Det är ljuvligt vackra bilder, och gud så jag längtar efter att dricka kaffe på en altan med vårvinterkänsla! Jag ska norrut i morrn bitti, men skvallret talar om nedåt minus 30... så jag tror jag blir väl kall om baken om jag vågar mig på en utomhusfika;-)

Siktar på god mat, pilsner och OS i stället.

Elisabet. sa...

cruella: det var så vackert där ute så man bara häpnade .., ja, alla människor torde ha åratals av julkortsmotiv nu i sina mappar .-)

Bloggblad sa...

Rena idyllen.

Ojojoj, så gammal jag måtte bli som tupplurar i stort sett varje dag.

Mian sa...

Det är en gammal SAAB där under snön ser jag :)
Jaha ja, ni kan sitta ute och fika redan. Då kan man ju börja hoppas lite.

Elisabet. sa...

Bloggblad: haha .., ja, gläd dig åt det du! Jag ska minsann också börja med den varianten, iaf så länge jag är ledig .-) Sen är det ju kört.

Mian: visst är det! PV testade att starta Volvon idag - den stod där helt översnöad -, men den var nog saligen avliden. Batteriet, i alla fall. Tack och lov .-)

Bert sa...

Men vad ska ni med all snö till?

Vi behöver mer. Skicka!

Linda sa...

Vilka fantastiska vinterbilder!
Så det är där solen har varit hela dagen. Under ett par minuter så kikade den in här, men sen försvann den igen - tydligen till landet Halland... :)