tisdag 23 februari 2010

Insikt nr 221 ...

Ååå, det finns massor med saker som jag inte begriper, men en sak som jag verkligen inte förstår, det är alla takras som nu inträffar.

Radio Halland meddelar närapå i varje sändning att nu har något nytt tak dråsat i backen och i Bohuslän stängs förskolor och dagis, för snart kan taken falla samman, allt på grund av det ymniga snöfallet.

Då undrar jag: varför går inte någon vaktmästare GENAST upp och skottar bort snön?

Såväl dagis som förskolor brukar inte vara inrymda i höghus modell Turning Torso, tvärtom, och då kunde väl vem nästan vem som helst ta en skyffel och ge sig upp på taket?

Till och bloggmadamen som är höjdrädd, skulle våga mig upp på Marielunds Dagistak i Ystad.

Ja, det var bara det jag ville säga.

Att jag inte förstår just den biten.

För mig framstår det hela som någon slags handlingsförlamning.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Det kanske handlar om ovana. Snön kom som en chock.

Bert sa...

Och jag undrar vad som hände med yrkesstoltheten i byggbranschen!?

Finns det hus, som är välbyggda nuförtiden?

Sven Teglund sa...

Jag tycker också att det är helt otroligt så många tak som inte håller. Men jag tror att byggbolagen fuskar väldigt mycket och skiter i riktlinjerna som gäller. Det är nämligen så att de kontrollerar sig själva! Förut gjorde byggnadsnämnderna kontroller men det är tydligen borttaget.
Nåt gott kommer ur det här, det tror jag. Hoppas att bara ingen får sätta livet till innan dess.

Christina sa...

De plana taken verkar väldigt utsatta, och det kan man ju förstå. Jag har gett mig i kast med vårt eget snötyngda tak, och det är inte lätt att halka runt i snömassorna och vara rädd för att trilla ner hela tiden. Vem som helst borde faktiskt inte ge sig upp. Det borde utbildat folk göra med ordentliga skyddsanordningar.

Jag tror som Sven att ngt gott kommer ur det här, för det är ju mest nya tak som har rasat.

ab sa...

Antagligen vågar sig ingen upp på de där taken längre, för nu har de väntat så länge att det är farligt. Takuschlingarna kan ju rasa när som helst.

Här kommer skottare var och varannan dag, så man undrar varför inte sporthalls- och dagistak skottades så fort det började bli en decimeter snö på dem?

Sverige är inte ett land där det ska finnas platta tak. Det har ju alla vetat hela tiden.

Mian sa...

Här i Skaraborg var det sportlov förra veckan, alla barn var lediga men då skottades inte ett enda tak... och nu måste istället vissa skolor utrymmas och vara stängda i upp till 14 dagar! Toppenplanering.

cruella sa...

Jag säger som ab, det är sent påtänkt nu. Tänk om det är så fånigt att man liksom trott att platta tak är undantagna från snöskottning eftersom det inte riskerar att dråsa ned snö och is i skallen på folk som går nedanför...

Leina sa...

He he he.... Säger det igen... Inkompetenta..... (stavade jag rätt den här gången)... =D

Elisabet. sa...

Till er alla: jo, men jag förstår att man inte ska ge sig upp på tak högt uppe, men t.ex dagistak är inte höga och på alla sporthallar, ja, men varför väntar man så LÄNGE?

Men det är klart, är man inte van vid såna snömängder, så är det väl förlåtligt?

Men Mians kommentar, det är om sådant man har läst och jag fattar det bara inte!

Leina: ja, nu .., blev det rätt .-)))