söndag 28 februari 2010

Halleluja!

Fem tusen kronor sparade idag (minst), då pv efter att ha klickat sig fram till "åter till fabriksinställning" fick igång tv:n, med ljud och allting!

Sicken glädje.

Och tack för benäget bistånd och tack Anitha för din hjälp-bilaga!

// Vi är inte ensamma om att ha bekymmer med det tekniska. Så här skriver någon på en sida som tar upp detta med förlorat ljud och lite annat.

"Hej!

Maken har provat att "juckla" med alla sladdar, har tagit ur dem och satt i dem igen. Har inte kommit på något. En sladd är trasig, frågan är bara vilken.

Fick just en föreläsning om hur det är kopplat.

Boxern är kopplad med en liten sladd till en router. En scartkabel är kopplad till videon. Videon och DVD:n är kopplade till en liten silvrig omkopplare. Omkopplaren sitter i scartkontakten i TV:n. Vi har två stycken ihopkopplade joysticks med 35 inbyggda spel, de har en gul och vit 3,5mm kontakt som går till en lös scartkontakt.

För att se på TV eller video ska boxen vara på, videon på i AV1 och TV:n på i AV1. Ska vi se på DVD får vi sätta på DVD-spelaren och trycka på omkopplaren. Ska vi spela TV-spel får vi dra bort scart-kontakten till omkopplaren och sätta i den scartkontakt som TV-spelet är inkopplat till och sätta på TV:n i AV2-läge.

Mycket sladdar. Dessutom har vi en stereo stående bredvid TV:n. CD-spelare, LP-spelare, dubbelkassettdäck och radio är inkopplat på en förstärkare. Vi har en receiver (eller vad det heter, där man ändrar bas, diskant m.m.) som maken inte har lyckats koppla in. Om vi vill kan vi koppla stereohögtalarna till TV:n och på så sätt få bra ljud när vi ser på TV till exempel. Fast jag tycker det är sånt bök att flytta sladdar så det blir aldrig av.
"

Jag - oteknisk bloggmadam - säger bara en sak: det var bättre förr, ju förr desto bättre!

4 kommentarer:

Anita sa...

Hmm... ALLT var inte bättre förr... eller?

http://smulansblog.blogspot.com/2010/02/det-var-battre-forr.html

Turtlan sa...

Gôtt att det löste sig :-))

Monet sa...

Och allt det där och mycket mer ska vi dessutom fixa på FRANSKA!! Här finns inte instruxer på engelska ens, bara franska, polska, spanska och italienska.

Det är inte klokt som det blivit faktiskt. Vilka sladdröror dessutom?

Elisabet. sa...

Smulan: skuttade in och läste hos dig .-)) Nä, det var inte bättre förr! Jo, tv-manualen!

Turtlegirl: underbart! 5-mil och hockey .., då vill jag ha riktig tv!

Monet: ja, jag avundas er inte!