tisdag 20 april 2010

När det känns rätt ...




Själv är jag en försiktig madame.

Jag vill liksom vara säker.

Men hon som snart fyller femtio och är nyligen skild, hon träffar på Facebook en man som hon inte har sett på femton, tjugo eller trettio år, men hon minns honom från skoltiden .., ååå, att hon minns honom ..., och dom pratas vid timmavis och i veckor och ett par månader och hon säger att nu vet hon att det är rätt och den rätte mannen tar bilen söderut och hon sätter sig på tåget till Mjölby och så möts dom på halva vägen och jag bara gapar och säger - på ett trist och cyniskt sätt ....- "men oj, tänk om det känns fel, vad gör du då?"

"Känns fel? Nä, det gör det inte!" säger hon trosvisst.

Bestämt.

Och plötsligt sitter mannen och kvinnan i mitt vardagsrum och aldrig har jag sett henne mer strålande, aldrig lyckligare .., och han planerar trädgårdsinköp och pratar om blommor som ska planteras på hennes uteplats och mest sitter hon och ler.

Inget livets sjökort har hon .., ingen GPS.

Bekymrar det henne?

Nä, inte det minsta!

Hon bara struntar i alla formaliteteter.

Rakt av navigerar hon .., efter stjärnorna och känslorna.

Det är ungefär som Mitt Livs Novell, men i verkligheten.

Just så.

5 kommentarer:

Tuvstarr sa...

När det gäller kärlek är det alltid ett försök värt, eller?

Allt Gott önskar jag dina vänner.

Christina sa...

Inbyggd GPS - det verkar hon ha :)

Sven Teglund sa...

Jag är nog också mer försiktig. Men kan avundas de som släpper fram känslorna så där och låter det styra. Men känslor kan också vara flyktiga.

Leina sa...

Suck... Nu förstår jag... Jag är ju kvinnan totalt utan lokalsinne... Ingen inbygd GPS här inte... Min plan är att bo i ett torp i skogen med mina 20 katter... Det är inte det sämsta.. Det blir så bra, så bra...

Elisabet. sa...

Tuvstarr, Christina, Sven och Leina: jag var nästan så där i början när jag var nybliven ensamseglare ..., bara detta att höra en röst som var vacker eller härlig, fick mig att nästan gifta mig osett ,-)

Men det är mer än så som ska stämma.

Och sen blev jag precis åt andra hållet. Hade NOLL förväntningar när jag mötte någon man från dejtingsidan .., föreslog bara en liten fikastund eller nåt sånt.

Det är nog betydligt roligare att leva som den här kvinnan ,-)

Å andra sidan kanske det är bra med alla sorter av oss människor,.