lördag 24 april 2010

Citat från Aftonbladet, april 2010.

Det är krönikören Lena Melin som analyserar den brutna förlovningen mellan prinsessan Madeleine och hennes Jonas.

– Så väl känner jag inte till deras förhållande, men eftersom de inte setts tillsammans offentligt sedan i december och det inte verkar ha fungerat är det bra att de gjorde slut. Madeleine är bara 27 år och har stora chanser att hitta en ny man, säger hon.

"Har stora chanser att hitta en ny man ...".

Det är tur att man sitter ner när man läser detta.

Är det det viktigaste här i livet?

Att hitta en ny man?

Man baxnar.

14 kommentarer:

ab sa...

Hon skrev också att Madeleine var "ung, snygg och välutbildad", och jag vet att hon blev nerlusad av arga läsarmail som undrade om bara folk med dessa tillgångar kan "hitta en man" och gå vidare i livet.

Vad då snygg? Det pratas så otroligt mycket om att vara "snygg" och "sexig", som om livet vore alldeles meningslöst om man inte är det. Tro mig, det finns få saker man tröttnar så fort på som ett fagert utseende, om det inte finns något annat där.

Leina sa...

Hå hå ja ja... Här sitter jag gammal, ful men välutbildad.. Är det kört för mig?

=D

Anonym sa...

Ja men hallå - HUR var det när vi var 27??? Skulle man inte vara snygg och sexig och välutbildad och hela alltet? kraven var enorma - inte utifrån kanske men innifrån oss själva!! Det är tur att man har blivit äldre och vuxit ifrån detta och insett att man duger som man är! Men det tog tid ska jag säga! // Catarina

Elisabet. sa...

ab och leina: jag tänkte samma sak .., det låter ju inte klokt!
Just det där med "snygg och ung" .-)

Catarina: jag fick barn så tidigt och hann aldrig hamna i det där tänket.
Sexig har jag aldrig i hela mitt liv försökt vara, det funkar liksom inte för mig .., jag är inte den typen och hade nog gärna varit det nån gång ,-)
När jag var på Mötesplatsen frågade ibland män vilket bystmått jag hade. Jag brukade svara att i min ålder är det mer frågan om ett längdmått och då tackade dom raskt för sig ....

ab sa...

Bra svarat! Så blev du av med de töntarna.

Evas blogg sa...

Och tänk vad intressant det hade varit om det stått både män och kvinnor!

Evas blogg sa...

Eller rättare agt: Ny man eller kvinna :)

Elisabet. sa...

ab: ja, det fanns många såna.

En presenterade sig som "överläkare", men bad samtidigt i sin presentation att vi kvinnor INTE skulle ställa medicinska frågor till honom, nej, det ville han inte.

Så jag skrev till herr Överläkaren och frågade eller mer som insinuerade att han kanske verkligen VILLE visa att han var just överläkare, för om han nu inte önskade såna frågor, ja, hur kan man då vara så dum att man skriver ut sin titel?

Ååååå, så arg han blev på mig!

Elisabet. sa...

Eva: ja, det tänkte jag också .., det är så otänkt alltsammans.

Rexxie sa...

Är det bara jag som är konspiratoriskt lagt och tror att det är Madeleine som egentligen tröttnat, och så får Jonas vara "the bad guy" och se till så att Madde slipper slå upp förlovningen?

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, själv har jag öht inte tänkt några särskilda tankar när det gäller det här .-)

Inga konspiratoriska heller.

Det har varit mer som ett konstaterande.

Mian sa...

Jag tycker ganska synd om kungabarnen faktiskt. Tänk att vara född i denna familj utan att kunna göra något åt situationen...
Jag tycker absolut att vi skall ta vårt ansvar och försöka avskaffa monarkin.

Elisabet. sa...

Mian: vi pratade just om detta igårkväll, pv och jag själv.
Jag mår inte illa av detta med monarki, även om det ju självklart är vansinnigt detta att man kan ärva ett ämbete.

Men så var det det här .., vilken fasa att födas in i nånting som man kanske inte alls passar för eller vill vara en del av!

Vore jag prinsessa just nu, önskade jag nog att jag hette Nilsson och arbetade på Ica i stället.

cruella sa...

Så mycket trams som skrivs just nu har jag aldrig sett - eftersom jag inte läser skvallerpress. Men nu undkommer man ju inte.

Å andra sidan sätter det ju bara sökarljuset åp hur innerligt ur takt med tiden det är med ett kungahus. Människor som symboler att projicera vad fanken som helst på. Nej tack.