söndag 27 juni 2010

Eftermiddag ...


"Tjena Micke ...!"

... blir skippande av fotbollsmatchen, den som jag så gärna vill se, men solen lockar ännu mera och jag tar cykeln och susar iväg till östra stranden, där jag nästan alltid håller till.

Där är nästan folktomt.

Och jag funderar på att ta ett riktigt dopp, men vattnet är iskallt, med betoning på is ...,(en kund säger att det var tio grader i havet i gårkväll ...), så jag struntar i badet och lägger mig raklång på en rosavit handduk och somnar nästan genast.


En annan gång på stranden.
Emil har plockat svarta stenar som han kallar för "lakritsstenar" och lagt dem i mitt knä.


I en dryg timmas tid blir jag där.

Cyklar sedan hemåt .., förbi kyrkogården där allt som är kvar av min mamma nu är aska .., förbi Ejdern där hon tillbringade sju år och jag tänker på den där gången när hon nyss hade dött och var alldeles varm och jag höll henne mot mitt bröst och ropade "mamma! mamma!" ..., och sedan vidare ..., förbi Österportgymnasiet där sonen tog studenten och så på min gata .., där är Söderberg & Sara och puben Kings Head och där utanför står en tyskregistrerad bil med tyska flaggvimplar på ömse sidor av bilen och när jag kommer hem, får jag höra att England har besegrats .., och så kommer på sonen på besök och sitter i loppisfåtöljen och mobilpratar med någon kompis och jag har nyss duschat och håret är lockigt.


"Midsommar ..? Jo, vi var i Åhus .., rena lantidyllen!
Nej, jag är hos mamma just nu, jo, jag trivs bra .., i morgon börjar jag på Krim."

Allt känns bra.

2 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Jag låg i parken mellan två pubar i solen och lyssnade på matchen och de besvikna vrålen när Tyskland gjorde mål gång på gång på gång. När alla sura engelsmän gick ut i parken igen gick jag hem :)

Bloggblad sa...

Se fotboll, det tittar jag inte på. Däremot har jag NÄSTAN badat, botten var så slibbig, så jag satt nere vid vattnet och öste vatten över hela min blekfeta lekamen. Det gills väl nästan? Det var ganska skönt, men jag gillar ju kallt vatten ändå sen jag fick problem med klåda - isvatten är ett bra botemedel.