måndag 2 augusti 2010

Förmiddag i landet Halland ...


Bilden är klickbar, hoppas jag.

... och vi går den vanliga rundan och bakom oss lullar sigge nilsson på lite oroligt .., ja, precis som på katters vis går han tio meter bakom oss och håller koll ..., och stannar vi, så stannar han .., men se, när vi tar sikte på lilla grusvägen - den mellan åkrarna - den mellan vetet och rapsen, då tar modet slut, då vänder sigge hemåt i språngmarsch!

Och jag har kameran med mig och stannar mellan varven och tar bilder.

"Nu får vi snart byta runda ..., det är ju samma motiv hela tiden ...?" säger pv, som inte begriper att tillvaron förändras i nästan varje ögonblick.


Här, ska den ligga.

Och så ner mot havet till och hästarna är idag långt borta .., vi ser bara två av dem ute på en klipphäll i väster .., och vi passerar lilla viken där båtarna ligger, den heter Oskars Hamn och se, där kommer självaste hamnkaptenen i sin vita bil och tänk .., innan vi går därifrån, har vi fått båtplats!

Nu fattas bara själva båten.

Nej, inte segelbåten, - det är för grunt för den just där -, men pv drömmer om en liten båt med snurra baktill .., ja, t.om med segel, ja, så kan jag lära dig att segla också .., och vi kan lägga ut nät och ta hem fisk ...", säger han lyckligt.

Sist av allt tar vi ett dopp i havet.

Fem stycken är vi allt som allt.

Där är två äldre par som badar alldeles som dom är skapta, där är en rödhårig kvinna (det är hon som skymtar till höger i bilden .., och hon berättar om en bekant som i många år hade psykiska besvär och åt starka mediciner, men så började hon att bada varje dag, året om, och tänk, hon blev helt frisk och slängde medicinerna och helt förvissad var kvinnan om att det var badandet som var själva läkemedlet och det tror jag visst det .., ty hos bloggmadamen surfar endorfinerna omkring i timmar efter ett bad i havet!) ja, och så är det vi själva.

Och där ligger vi i havet och jag ser en pytteliten plattfisk fladdra iväg på botten och jag plockar snäckor och pv visar mig en liten krabba som har förlorat sin ena gripklo och skyndsamt gömmer sig i sanden.

På det hela taget är det inget annat än överjordiskt underbart!

Efteråt ..., blir det frukost på altanen.

5 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Fina, härliga bilder och jojoj va sugen jag blir på att paddla kajak ut på havet...
Nu blir det nog en tur på Alsensjön istället.

Monica sa...

Ser helt paradisiskt underbart ut med havsbadet!

S o F sa...

Bilderna Ä R klickbara - "Ära vare Gud i höjden" = överjordiskt vackert!!

Tack hallänningen.

Elisabet. sa...

gunnar: det blev jag med .., och att paddla i Suseån ...

Monica och S o F: ja, men det är som i paradiset .-)

Evas blogg sa...

Tänk att du bor där nu! I detta paradis. Så otroligt vackert med hav, hed och klippor.