fredag 14 januari 2011

Framför tv:n ...


Skavlan i 1:an och det diskuteras friskt.

En av oss tycker att Den Store Skådespelaren är enbart löjlig och har på gränsen till storhetsvansinne, nummer två tycker inte alls att det är så.

Och sen kommer Stieg Larssons sambo, Eva.

Då tror en av oss att den kvinnan nog är på gränsen till lika girig som herr Larssons far och bror och nummer två är inte fullt lika säker.

Om musiken tycker nummer ett och två ungefär likadant.

11 kommentarer:

Evas blogg sa...

Undrar vem som är ett och vem som är två :)

Bert sa...

Ja, jag håller då på Eva G. Hon har väl bidragit mer till framgångarna än den släkt de uppenbarligen inte hade så mycket än artighetskontakter med.

Cecilia N sa...

Skådespelaren var här och gjorde ett gig för ... sisådär tio år sen, drygt.

Sen dess står jag inte ut me'n.

Om sista punkten anar jag att vi är tre.

Sven Teglund sa...

Min bedömning ligger redan på Facebook :)

Monica sa...

Man blir nog bara gammal, förgrämd och bitter om man inte kan "droppa iväg" en del elände, gäller båda tror jag, fast har mest förståelse för Eva, kanske kvinnan bakom hela succén, hon deltog i skrivprocessen och gjorde dessutom hans matlådor;-). Ju mer hon tänker på det ju värre blir det förmodligen. Den andre som en gång var så bra som Ronjas pappa. Synd att han blivit som en tok;-). Såg honom och Solveig Ternström på Dramaten i Marknadsafton med äkta höns på scenen, ja då var han bra med, det var dotter Annas första Dramatenbesök, fem år, och vi fick knappt ledigt av hennes stränga förskolefröken minns jag. Ja där for minnet iväg tack vare ditt inlägg;-)

Anita sa...

.. och jag gillar skådespelaren mycket trots han egenheter.;)

Moraliskt sett så tycker jag att Eva G. har helt rätt.

Ingela sa...

Skådespelarens fru, om hon nu är en sån ängel, borde tala om för honom att han inte ska göra såna där framträdanden där han är enbart pompös och självgod. En bra skådespelare har han varit och gjort många fantastiska roller, låt oss minnas dem.

Förstår Evas frustration. Konstigt att intellektuella människor inte hade papperen i ordning. Det jag har sett av bror och far, bl.a. i lokala media, ger inte något osympatiskt intryck, tvärtom.

Elisabet. sa...

Till er alla: pv är nummer 2, då förstår ni.

Ja, jag kan förstå att författarens sambo tycker sig ska ha del i arvet, men å andra sidan tycker jag - precis som Ingela - att sånt borde man se till att ordna.
Jag är fullt medveten om vad som gäller mellan mig och pv och skulle vi vara sambor i 20 år utan papper skrivna, då vet jag ju också vad som gäller.
Moraliskt eller inte .., jag VET ju att så är lagen.

Skådespelaren?

Ja, enbart pinsamt blir det! Att ideligen framhålla sin storhet (han var ju verkligen varit en bra skådis) och vilket geni man är eller var .., nätack.

Elisabet. sa...

Ps. Skulle det nu vara så att Stieg L:s fru har varit väldigt delaktig i skrivandet - om det ÄR så - då kan jag förstå hennes ilska, men varför såg dom då inte till att skriva papper?

Det fattar jag inte. Ds.

Steel City Anna sa...

Jag blev uttråkad och börja stryka mitt berg av kläder under Stieg Larsson debatten. Börje var underhållande - jag kan inte låta bli att älska honom bara för att han är Ronjas pappa. Han har en så fin varm röst - däremot lyssnar jag inte så noga på vad han säger :)

Elisabet. sa...

Anna: precis som du säger, skulle min mamma ha sagt. Leende ,-) Förlåtande ,-)