fredag 7 oktober 2011

Alldeles enkelt är det inte ...


... att få i pElle två större piller.

9 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

det gäller att sno in kattskrället inklusive alla ben och tassar i ett badlakan, rätt hårt, och sedan tvinga upp munnen och trycka ner pillret i strupen.. hiskelig syssla, men det enda sätt jag någonsin fått i mina katter några piller, stora eller små.
lycka till

mossfolk sa...

Varför ska han ha piller? Och hur har det gått med Harry som kliade sig?

Jag har fullt sjå med kloklippning och öronrengöring och bävar inför den dag det eventuellt ska bli aktuellt att få i någon av kattdamerna medicin i tablettform!

Elisabet. sa...

Härs och Tvärs och mossfolk: det första pillret - Axilur - gick bra, jag stoppar in det så långt i kinden som det bara går och det är lugnt. Men det andra .....
Då fick pv assistera och jag blandade jag ut pillret med nykokt kycklingkött .., inte helt enkelt, men det gick ,-)
Varför?
Jag avmaskar alla tre.

Cecilia N sa...

Skönt att det inte var något "värre" än vanlig avmaskning.

Elisabet. sa...

mossfolk: på måndag är det veterinärbesök ang. klådan.

Tankevågor sa...

http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=211876

denna länk ovan är till "Buster"...

utan Buster hade det varit svårt att få i Merlin hans illasmakande medicin som han var tvungen att äta på slutet...

Bra att ha om det skulle bli tvunget att ge äckliga piller någon mer gång. Jag fattar inte varför de inte kan uppfinna piller som smakar gott för våra älskade djur?

Elisabet. sa...

Tankevågor: tack för tipset! Axilur är ju så stora, större än Magnecyl och tjockare .., så jag är alltid lite orolig när jag puttar in den .. men det brukar lyckas. Kunde man mosa den först och blanda ut med grädde eller nåt sånt och sedan fylla sprutan, vore det förstås perfekt.

Cecilia i Houston sa...

Inte för att det hjälper Pelle precis men jag måste bara prisa en veterinärfarmacevt i min stad (kanske på flera ställen i USA, vad vet jag) som kan baka in många mediciner i tuggpiller (chewables) med en massa olika smaker. Chicken, tuna, beef, liver och lite mer udda smaker som banan till fåglar! Min äldre kattherre Tristan måste numera äta en daglig dos av steroider för sina besvärliga inflammaerade tarmar och han avskyr vanliga piller. Sina chewables väntar han tålmodigt (nåja) vid kylen varje morgon för att få! Vi brukar få med oss några blanks (dvs utan medicin) varje gång vi hämtar ny medicin och Tristan äter dem som extra belöning. Han får vitaminijektioner en gång i veckan också, men de tycker jag är riktigt smidiga för han verkar inte märka att jag injicerar i lårmuskeln. Kanske för att det är en supertunn insulinnål?
Honkatten tycker däremot att chewables är blaha blaha. Ratas fullständigt. Tur att hon är en frisk böna.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: där är ju någon som verkligen har tänkt till! Ja, jag menar lura-i-pillren.
Nu ska jag snart försöka få i pElle två nya piller och harry tre. Det blir nog värre med den förste ,-)