söndag 2 oktober 2011

In i dimman ...


När jag igårkväll skulle köra (läs: moppa) hem från jobbet, hade dimman återigen lagt sig som ett täcke över världen. I alla fall över landet Halland.

Sikten var m i n i m a l; ett tiotal meter kanske?

Inte långt från Steninge stannade jag till och tog upp kameran, väl medveten om att det var mörkt för att få en riktigt bra bild, men det var själva känslan jag ville bevara.

Trädsilhuetter i allt det dimmiga.
Ett landskap som liksom hade försvunnit.

Vissa stråk var helt öppna och så - lika plötsligt - låg dimman tät igen och just där kom höstkylan svepande.

Och väl hemkommen hade pv lyckats hitta näten ute på havet och till middag blev det nystekt skrubba (nån slags plattfisk) och våra egna potatisar och morötter (små och knubbiga, men ack, så goda!). Nu är han ute igen och tar upp nät och själv ska jag göra mig klar för att arbeta till klockan fem, därefter väntar David Batra på Halmstad Teater, tillsammans med den övriga personalen.

En skön söndag önskar jag er alla!

7 kommentarer:

qi sa...

Många klagar på dimman, men jag tycker den är vacker...

Just nu lättar dimman utanför mitt fönster, men i morse när jag hämtade in tidningen, var det så där tyst, trolskt och mystiskt. Och vackert...

baratradgard sa...

Inte kul köra bil efter flera timmars linedancefest i Landskrona, klockan var midnatt och målet gården på landet öster om Trelleborg...nej det var inte kul. Och sen vakna på förmiddagen och inse att det var fortfarande lika dimmigt och vovven skulle hämtas på pensionatet ett par mil bort..

Däremot är det mysigt att sitta härhemma nu med allt det vita suddet ute som ger ett mystiskt ljus som påminner lite om....snö...

ab sa...

Vilken otroligt vacker bild!

Fourmum sa...

Vackert!

Turtlan sa...

Magiskt!

Vackert!


Men inte kul köra bil i....
Hoppas Du syns väl där på in moppe?
En reflexväst kanske?
Vi är rädda om Dig vet Du!

Cecilia N sa...

Har han gps-positioner på nätet eller?

Håller med om dem som tycker du borde ha reflexväst.

Elisabet. sa...

Till alla (jag är trött, men kan inte sova .., därför här nu): gps:n .., jo, han hade inga batterier första gången .., det har han nu.
Och ja, jag har fått en reflexväst, plus baklampa som blinkar.