söndag 15 april 2012

Nån slags resumé ....


Så är arbetsdagen tillända.
 Mycket att göra .., det sista av kolonialleveransen togs in, frukten fylldes på, mejeriet fixades ., Emmeline gräddade världens finaste wienerbröd (ibland tenderar dom att falla ihop, men inte idag!!) .., och så fyllde hon på kassa 2:s tobaksskåp nu när kundtillströmningen ökar hela tiden (sommarhusgäster).

På helgerna turas vi om med kassajobbet.
Jag börjar - och medan Emmeline gräddar bröd - tar jag hand om tidningsreturer och leveranser.
Kvällspostens förstasida ståtar med Malmös värsta vapenbrottslingar .., ser dom sig på förstasidan blir dom säkert stolta och lyckliga och jag tänker på sonen som ska ha med såna här typer att göra.

Varje vecka säljer vi andelar till ATG. 
Igår blev det sex rätt och ganska bra utdelning .., den som köpt en andel för 100 kronor, fick närapå 350 kronor i ren vinst och jag skyndade mig att skriva en skylt som berättar om nyheten.
Det här med textandet är det absolut roligaste i mitt jobb!
(Och den som följt mitt bloggande genom åren, vet att pilar .., det är nåt jag tycker om! Dom finns här också!)

Och trevliga kunder passerar .., där är amerikanen som för några dagar sedan hämtade ut ett paket påskgodis från USA.

"Är det farmor, kanske ..?" frågade jag, ja, mannen hade småttingar med sig.

Idag frågade jag hur godiset smakade och jo, det var gott .., sötare än svenskt godis, sa han leende, och jag frågade vad hans mamma heter, "Sandy", sa han och så fick jag veta att hon bor i South Carolina och jag sa att ..,"ja, men hälsa till Sandy från Elisabet" och det skulle han göra.

Vid kvart över fem tar jag moppen och kör hemåt.
Strålande sol .., havet på min vänstra sida.
I skogsgläntan just innan Steninge, upptäcker jag stora sjok med vitsippor!

Väl hemkommen bjuder pv på kaffe och uppvärmd kanelbulle ., vi sitter nära grannens gärsgård och har solen rakt i ansiktet .., harry leker med pinnar och med en upphitttad golfboll och på tegeltaket sitter två starar och flöjtar ikapp och där är en sädesärla också!

"Tänk, det kanske är barnen till stararna som bodde under tegelpannorna i fjol ...", säger jag.

Så vi sitter där ute i en halvtimmes tid kanske .., bara njuter av ett stilla liv .., jag har ont i mina knän men är svindellycklig över att kunna höra starens siiiirlande (han böjer huvudet bakåt och riktar näbben rakt upp i luften ...), ¨ååå, måtte man inte förlora hörseln! 

De sista åren i min pappas liv, försvann all fågelsång för honom.

Och nu är det snart middag (stekt nyfångad fisk), hockey och Mästarnas Mästare.
Mitt emot mig sitter pElle och putsar pälsen.

Ja, ungefär så.

6 kommentarer:

Monet sa...

Fint liv Elisabet. Pepparstek och plattfisk och stare. Vi har en trast som låter n ä s t a n som den svenska koltrasten och jag njuter som du alldeles otroligt av den sortens skönsång.

mossfolk sa...

Jag brukar tänka på dig när jag ska skriva på whiteboarden på jobbet vad vi har gjort på dagarna. Eller vad som ska hända i veckan. Det är absolut inte min starka sida -skulle nog behöva en liten textningskurs :)

Christina sa...

Det låter som en mycket angenäm dag, bara det där med den nyfångade stekta fisken och att åka moppe hem så här i vårtider...

Elisabet. sa...

Monet, mossfolk och Christina: det är en sann gåva att inte ha så stora fordringar på tillvaron. Att sitta på en sliten träsoffa och lyssna till några starar och hjärtat går nästan sönder .., tänk, så lyckligt lottad man kan vara!

Fröken Blund sa...

jag älskar när du berättar om dina dagar, känner att jag skulle vilja skriva en bok, om dig. när jag jobbade på vivo, så ville jag skriva, varje dag ville jag det för jag mötte så många som hade så mycket att berätta...jag tror snabbköpskassörska är världens mest underskattade jobb.

Elisabet. sa...

fröken blund som slår dank, men inte jämt, tror jag: ja, helt klart är det underskattat ..., man hör ofta ungdomar säga ..."ja, jag tar vad som helst, bara inte i kassan på Konsum ...!"
Men det är tyngre än många tror, eller så är det för att bara har sju år kvar till friherinnelivet ,-))
Jag är nog slut som artist.