onsdag 11 juli 2012

Sommarpratare idag ...

... var armbryterskan från Ensamheten, Heidi Andersson.

Ganska trevligt och intressant program och framför allt tyckte jag om musikvalet.

Om Gudrun Sjödén fick en 6:a i betyg, så var det nog aningen högt .., för det får Heidi av mig.

I morgon pratar Spotify-grundaren Daniel Ek och detta kan man läsa om honom:

Har på bara några år ritat om kartan för hela musikindustrin. Enligt tidningen TIME Magazine en av världens mest inflytelserika personer. Enligt Forbes är han den viktigaste personen inom musikbranschen. Ägnade två år till att övertala världens skivbolag om att hans affärsmodell skulle få deras bransch på fötter igen. Fick sin första dator och gitarr i fyraårsåldern. Entreprenör i internetbranschen som började göra hemsidor som 14-åring och var ekonomiskt oberoende som 23-åring. Spelar fem instrument.

– I mitt Sommar får du hänga med på en resa som tog mig från skolans datorsal i Rågsved och ut i världen. Min stora drivkraft är lite osvensk – att försöka förändra världen. För mig är livet för kort för att inte fokusera på något jag brinner för.

Lite senare: har nu tittat på Allsång på Skansen i SVT24. Vilket ös! Och jag tycker att den skäggige Måns är helt suverän som programledare!

5 kommentarer:

Kattis sa...

Det väntar jag på, morgondagens sommarprat. Tror det blir riktigt bra!

Elisabet. sa...

Kattis: jag är uppriktigt sagt rätt less på alla entreprenörer som kommit sig upp här i världen, men eftersom jag är ledig och har bestämt mig för att FÖRSÖKA lyssna på dom flesta, så ska jag göra just det ,-)
Lyssna.
Hur var det med dom två unga musikerna, kvinnorna?

Kattis sa...

Det var ganska så intressant, även om jag upplevde det som väldigt smalt... Du frågar en som aldrig slutat att läsa en bok som hon har påbörjat!

Elisabet. sa...

Men oj, oj! Det vittnar om antingen
ett oerhört tålamod, och/eller nyfikenhet och målmedvetenhet! Vilken gåva!

annannan sa...

Ja jösses vad det entrepeneras i Sommar i år.

Min pappa fångade det ganska bra. "Dom flesta pratar så mycket om hur dom har lyckats, och när man nu inte är så lyckad själv så kan man tycka att det är lite tröttsamt."

Jag får lite ont i magen när jag tänker, faktiskt.

Jag tänker på CG Wachtmeister förra året (Wanås gods). Han har ju verkligen både lyckats och haft det förspänt, men hans program handlade också om det som varit svårt, på riktigt, under huden.

Bara Klara Zimmergren och David Hellenius har kommit i närheten, av de jag lyssnat på hittills i år.