onsdag 26 september 2012

Eva från Tyresö ...

... har varit på besök och passade då på att ta emot tröstpriset - boken "Damernas detektivbyrå" som Anna-Karin i Halmstad så generöst bidrog med -!

Den äkta maken var också här .., och det blev våfflor med grädde och sylt och det blev prat om allting, mest om hur det var förr och så jämförde vi förhållandena i Halmstad (där herrn från Tyresö är uppvuxen), Norrköping (Eva), Ljungby (pv)  och Malå (jag själv).

Vi pratade om hur det var att köpa mjölk i ett mejeri .., om maträtter i ens barndom - älg, hare, tjäder, ja, även fisk, var vardagsmat i mitt barndomshem -, och potatislandet gav så pass mycket skörd att det räckte hela vintern. Eva, hennes man och pv pratar om kålsoppa.

Och vi pratar om Frysföreningen .., när en frysbox inte var allas egendom.
Själva hade vi - som så många andra - frysfack i källaren på Konsum i Malå .., jag minns exakt spiraltrappan och kylan och skräcken att bli instängd; att dörren skulle gå i baklås!

Eva har tidigare arbetat som speciallärare, men lever nu som Friherrinna på heltid.

Hon har lååångt och tjockt hår med aningen grå stänk i det mörka .., och hon har smala ben och smala armar ... och jag tycker så mycket om hennes händer!

"Ska du ta kort på dem ..., men jag har ju plockat kantareller idag och ....!" säger hon urskuldande.

Jag säger att det gör inget.

1 kommentar:

Eva i Tyresö sa...

Vilken härlig kväll hos er.
Tusen tack! Jag ska suga länge på den fina karamellen.
Kramar från Eva