torsdag 3 januari 2013

Arbetsdag ....

Och även idag är jag "Lena" och får då ta hand om kassan från morgonen och tills jag slutar för dagen.
Det gillas  s k a r p t.

Ovanligt många kunder kommer och handlar .., somliga löser in Bingolottovinster ., en man ska köpa ett Telenor Startpaket men säger att han vill ha ett refill för 100 kronor och då blir det fel och är ett elände att göra retur på - men det tar Bodil hand om - som har tid att sitta i telefonkö ..., och en äldre farbror glömmer sin plånbok .., två män hyr var sin släp .., nyhetskankaret från TV4 kommer in och önskar God Fortsättning och medan han plockar upp sina varor berättar han om familjens hund som sprungit hemifrån och just då står hans granne där i kassan och hon vittnar om hur hunden hade kommit hem till henne och så tog hon den med hem till sig .., till nyhetsankaret ..., ja, så blir det prat om harry som en gång jagade en räv och en kvinna hämtar ut tretton små, små paket från Hong Kong och en man ber mig skicka ett rekommenderat brev till Nepalesiska ambassaden i Stockholm; han ska på semester till just Nepal och behöver ett visum.

Så där håller det på.

Efter fikat löser jag av Anne-Marie i charken, då det är hennes tur att ha rast.
Det är första gången på tjugo år som jag står bakom en charkdisk och jag är nog övermåttan kaxig, för det visar sig att jag alldeles har glömt hur man gör fina charkpaket av rökt bog eller Risbergs gräddpastej .., dom ser ut lite hipp som happ och inte är jag väl nån mästare på att skiva rostbiff heller.


Sen kollar jag posten och beställer hem årets nya frimärken - blommor det också - och sneglar bort mot presentpåsarna och tänker att chefen hade rätt ..., dom där höstiga påsarna med löv och kottar som jag tycker är så fina, dom ville han inte alls beställa hem, men jag stod på mig och vi har bara sålt sex stycken på flera månader!


Vid fruktdisken ser jag Mattias, butikens Klippa.
Mattias drömmer säkerligen om att en gång driva en egen butik och det kommer han att göra med den äran .., han är makalöst duktig! 

Tidningarna ska tas in.
På baksidan av Aftonbladet läser jag Karin Magnussons krönika med rubriken "Kungen påminner mest om en vit kränkt man" och det anspelar på kungaprogrammet och jag håller med henne till fullo.
Fy, så snorkig jag tyckte att han var!


Halv två är jag hemma.
Det blåser friskt .., pv har precis kommit hem från en rullskidrunda (tio varv i den livsfarligt branta backen vid Guds Gröna Ängar) och nu blir det kaffe och lite fika och sen ska vi fixa dragningen i lotteriet.

Titta, så härligt grönt och fint det är här i landet Halland idag!

8 kommentarer:

Kattis sa...

... och jag vet fortfarande, efter 20 år, vad vissa kunder framför mig i kön kommer att köpa i den där disken, men är för den sakens skull inte säker på att jag ännu kan skiva och slå in finfina paket. :)

Elisabet. sa...

Kattis: vi har nån - jag vet inte på rak arm vem - som slår in paket från delikatessen .., och dom paketen liknar platta små kuvert!! Jag fattar inte hur han eller hon bär sig åt!

Eva i Tyresö sa...

vilken underbar solbild.

Kattis sa...

Elisabet:
Det är en konst! Man fördelar skivorna tjusigt och platt, jämt fördelat över plasten, lite omlott så att de lätt ska gå att ta av, men rakt... Plast över, och lägg det platta paketet på omslagspapperet... Kanske enklare med en filmsnutt? ;)

Elisabet. sa...

Kattis: ja, just det!! Jag visste att det var nåt som inte stämde , den där plasten ovanpå! Ja, jag ska nog öva mig ..., vänta bara! Men arbetade du i en delikatessdisk? Lång tid? Trivdes du? Och vilken sorts butik? Ica?

Elisabet. sa...

Eva: ja, men du förstår hur vackert det var! Och enligt pv som varit ute med en ivrigt fjärtande harry ., så är det stjärnklart också.

annannan sa...

Men det skulle ju vara väldigt trevligt att träffa dig i charken. I synnerhet om man inte hade någon efter sig i kön. Oj vad vi hade kunnat prova och prata!

Jag älskar den understa bilden. Å, färgerna i sydsvenska snöfria vinterlandskap.

Elisabet. sa...

annannan: ja, det hade minsann varit trevligt! Natten mot idag drömde jag att det var bloggträff här och du kom iklädd den kofta/jacka du har på dig på bilden där man ser dig bakifrån ,-)