måndag 29 juli 2013

Efteråt ...

När jag hämtat pv vid järnvägsstationen i Halmstad och konstaterat att han mest av allt liknar en pepparkaka - sååå till den grad har fyra dagar till havs tagit på! -, hör jag honom berätta om seglatsen, ja, från Halmstad till Stensjö.

Allt får jag veta om storfocken och genuan och om hamnen i Allinge och algblomningen i havet .., och om fotbollen på Pilekroen och den enorma tröttheten som kom över dem just den kvällen.

Femton timmars segling tar på krafterna.

"Men vad i all världens dagar pratar ni om i fyra dagar ...?" säger jag.

Ja, allt möjligt.

"Om lumparminnen .., om barn och barnbarn .., om våra jobb ., om segling förstås .., ja, det var hur trevligt som helst!" säger pv.

Idag har det telefonsurrats med Ystad (det handlade om inköp av rullfock) och pv har tittat på nätet efter ett kapell att sitta under .., och till min stora förvåning upptäckte jag att han idag hade börjat med rengöring av segelbåten, den som står på land.

Seglarglädjen smittar!

(Pv tog en film där man ser självaste Kaptenen sitta vid rodret .., på pv:s Ipad syns det hur fint som helst, men överförd till Youtube, blev det bara sudd. Men ungefär så här var det väl.
Och suddfilmen ser ut så här, men jag varnar för illamående och ni har inte drabbats av synfel heller. Det ÄR suddigt! Filmen togs när herrarna var på väg hem till Ystad. Fort gick det .., mer än åtta knop och det blev hastighetsrekord för båtinnehavaren. Detta är verkligen En Film Med Handling ,-) Eller inte.)

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Jag har aldrig seglat. Det måste vara härligt glida fram närapå ljudlöst i ett antal knop. Men på samma gång så innebär ju det mer vågor och gungeligung och det är inte min favorit precis. Eller gungar det mindre på en segelbåt?

M lär aldrig köpa en segelbåt tror jag och det är jag nog lite glad över. Alla dessa tampar, segel och dylikt som det ska hållas ordning på... inte något för mig!

Så det vankas segelsemester nästa år för dig kanske.... ;-))

Ruta Ett sa...

Hu, jag vet inte om jag törs se den där filmen! Jag blir nästan illamående bara jag läser om det.

Ruta Ett sa...

Jag tittade (kunde inte låta bli) och manus till den filmen var inte så många sidor :-)
Konstaterade också raskt att jag INTE är nån båtmänniska - jo, kanske om man räknar Danmarksfärjan,,,

Mian sa...

Jag tycker att det verkar jättekul att segla!
Ska pv sjösätta sin egen segelbåt redan nu i sommar?

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, det är nog troligt dcet .. jag har bara seglat en dag med honom - då 2008 - tillsammans med Maria och Emil och Emma. Det vore spännande att t e s t a lite längre turer ,-)

Ruta Ett: haha .. ja, jag är ju också av typen lätt-sjösjuk-åksjuk .., och inte är jag särskilt modig heller, så det blir spännande det där.

Mian: Nej, inte i sommar, han har ju snart slut på sin ledighet, men nästa.

Eva i Tyresö sa...

Härligt och spännande! Det var verkligen kul att höra om dem och se suddet. Jag förstår att pv fick smak på seglingen igen. 4 fina spännande segeldagar!!!!!Det var han väl värd efter så lång tid utan storsegling.!?

Cecilia N sa...

Vilket härligt äventyr för herrarna!

Jag har inte seglat på ... sisådär tjugo år höll jag på att skriva. Men då glömde jag ju turen med den lilla lilla båten för ... tio år sen.

Vågorna är väl inte det som ovana tycker är värst utan att den ibland lutar.

Bert Bodin sa...

Men..... !???

Det där var väl inget att bli sjösjuk av. Suddigt - ja, men gungigt - nej.

Då har du aldrig varit ute i havskajak. ;-)