onsdag 31 juli 2013

Man kan ju undra ...


... vad det beror på att vissa dagar känns evighetslånga och bara tunga och slitsamma och andra dagar är allt helt annorlunda.

Igårkväll gick jag i säng halv tio.
Somnade bums, vaknade tidigt, steg upp klockan sex .., moppade in till jobbet vid sjutiden .., stannade till där den där mormorsdoften finns och vände kameran mot havet till .., så här såg det ut.
U n d e r b a r t!

Kände glädje över att Dagabbilen var aningen sen; på det viset hann jag röja i mejerikylen, fylla på och dra fram och fronta och ja, allt sånt som ska göras och sen, när varorna väl kom, ja, då var det ju så oändligt mycket enklare!

Malin hjälpte mig att ta varorna och vid tvåtiden var vi helt klara.
Då var beställningarna sedan länge gjorda och jag ler åt mig själv och tänker att hur man beställer varor, det hänger liiiite samman med hur man är som människa.

Jag är ytterst medveten om att med mig är det oftast antingen eller.
"Med Elisabet och Ann-Gerd stämmer verkligen uttrycket dit det bär, dit bär det!" sa pappa ofta.
Så är det.

Antingen har jag beställt hem för mycket creme fraiche .., och så blir det tvärbroms och så blir det lätt för lite. Så är det nu. Men för mycket.

Nåja, nu återstår EN ENDA dag till i mejeriet och jag ska säga att åååå, så jag beundrar alla som sköter om den avdelningen i vilken butik det än må vara! Jessica i Västerås, t.ex, du har väl det ansvaret?

Förudrades också över vilka duktiga sommarjobbare vi har!
Dom är som myror som pilar fram mellan hyllorna, ja, jag är sååå imponerad av dem!

"Träning inför Prinses Minne", stod det som bildtext.

Sen kom jag hem.
Pv - nu fylld av seglingslust - höll då på att rengöra segelbåten och fixa motorn, ja, men det måste man ju förstå .., det är ju ett helt år tills den ska i sjön och det gäller att vara förberedd ...



Snart stundar också löparfesten Prinsens Minne i Halmstad.
Prinsen - det är förstås Prins Bertil som bodde i Tylösand -, eller i alla fall hade sommarhus där.

På bilden här ovanför filmen ser ni två av deltagarna.
Micke, som ska springa halvmaran och AP som tar milen, tillsammans med sin storasyster.
Pv tar också halvmaran och har idag ont i hälsenan efter gårdagens löprunda.

Själv ska jag ägna mig åt hejandets svåra konst.

Och nu, mina vänner, tänker jag bara  n j u t a  av en ledig torsdag, därefter stundar jobbarhelg, den femte i ordningen.

Nåja.
Det går väl det med.

Den där sommaren på Grinda i Sthlms skärgård.

// Och ikväll ska jag minsann titta på detta i tv och hoppas att få se den där tösen som har ett alldeles eget rum i mitt hjärta. I morse satte hon sig - tillsammans med andra fotbollstöser - på planet till Tel Aviv för en veckas vistelse där. Tre matcher blir det .. mot Serbien, Portugal och Israel. EM-kval för flickor. Lycka till!


4 kommentarer:

AP sa...

Hon och hennes fina bror har en särskild plats i mångas hjärtan vill jag påstå. Fina fina Emma. Heja till henne och alla andra tjejerna. Tjejer som nu i Israel kanske "titar i daset".

annannan sa...

Nu har jag läst en trave av dina inlägg från arbetet och blivit varm om hjärtat av dem.

Och vet du vilken tanke som blir kvar? Jo, den om Dagabbilen som var sen. Han som körde den kanske var stressad för just det - och så blev du lättad däröver! Det finns nästan alltid en annan sida, och ibland är den bättre än den förta.

Elisabet. sa...

AP: ,-)
Ja, det är tur det att det finns många hjärterum!

annannan: ja, precis så är det förstås! Chefen vill att bilen ska komma så tidigt som möjligt, men har inte tänkt på vilket krångel det blir för oss i mejeriet. Om vi får in två eller tre lastpallar fyllda med varor, så ryms ju inte mjölkstaplarna när dom kommer och det ändå ett par timmar att fylla in allt ...
Så för min del får chauffören vara sen precis varenda varudag ,-)

Jessica sa...

Jag är inte ansvarig för mejeriet, däremot alla priser i butiken(prisfiler, extrapriser, etiketter osv), löner, brödet och konfektyren. Och allt det andra jag inte kan låta bli att peta i, haha :)

Vi har autoorder, så vi har stor hjälp av det. Däremot måste man dubbelkolla ordern, åtminstonde till fredagsleveransen.

Personligen tycker jag om mejeriet men kolonial är allra allra roligast :)
Kassan gillar jag med, och tänk så viktiga kassörskorna är! Sista ansiktet som kunden möter.

Kram på Dig!