söndag 10 augusti 2014

Söndag - sista semesterdagen -


Nu är det oåterkalleligen slut på det roliga .., nu stundar arbete och det på riktigt.
Ingen halv sjukskrivning, inga tretimmarspass.
Nu är det verkligen på riktigt.

Men ännu återstår en söndag att njuta av.
Den började härligt med ett program om kostymskaparen Mago - så alldeles oerhört intressant var det - och nu stundar frukost .., målning av husgaveln (pv) .., brevskrivande (någon annan) ..., kanske bak av kanelbullar .., hopefully ett dopp i havet .., och så detta att bara vara.

Senare ivkäll blir det sommarfest för oss anställda, ja, på chefens altan, och det brukar vara trivsamt och massor med god mat! Det blir moppe dit och hem.

Även för pv:s del är det slut på ledigheten, ja, från och med i morgon .., och för hans del börjar det med en kick-off ..., på hemlig ort och med hemligt program och om jag säger som så ..., så låter han måttligt road.

En tid efter flytten hit till landet Halland upptäckte jag en skylt utanför en av stans största butiker (där jag då hade tänkt söka jobb) och där stod det skrivet att personalen nu skulle på en rejäl kick-off  och därför skulle butiken hålla stängt en viss dag.

Då, var jag ynka femtiosex år ., men jag minns tydligt att jag tänkte ..."å, jag skulle nog hellre vilja åka på en kick-down ....", men sånt får man förstås inte tänka, än mindre säga.

Nu är frukosten färdig .., det är dukat på altanen .,. DN och Göteborgs Posten väntar och solen strålar.
Det blir nog bra.






Inga kommentarer: