torsdag 15 januari 2015

Födelsedag ...

Det var då det ...

Om man betänker att följande har hänt: man har ramlat från en trappstol och brutit arm, kanat på mage nerför jägmästarens branta trappa och brutit nyckelbenet, halkat på golvet på Ica i Ystad och brutit handleden, ramlat på isgatan utanför ett gult hus och fått en spricka i handens ben, blivit hundbiten i ansiktet och sydd med 21 stygn, varit med om en bilolycka där vi ansågs ha räddats av änglarna och i samma krasch fått näsan förvrängd .., opererats och blivit kastrerad ..., fått knäproteser - 2 stycken -, hamnat på ett allmänt sjukhus i Aten på grund av en våldsamt inflammerad hörntand ..., ja, då är det ändå alldeles omåttligt lindrigt mot för vad som egentligen  k u n d e  ha drabbat en ..., och om man då har fått leva i hela sextioett år, då kan man sannerligen skatta sig lycklig!

Det är just vad jag gör.
Skattar mig lycklig.

Och jag ska säga er som är yngre en sak: det är alldeles underbart att bli äldre!

Helt ärligt har jag nog aldrig känt mig mera harmonisk och i fas med tillvaron, än just nu.

Tillfreds.
Just det.

Galen av lycka är man ju inte varje dag .., ibland är det grått och trist och allmänt eländigt, men i det stora hela, jo, det är ett sånt befriande skönt liv, utan en massa krav, men allt hänger ju förstås på att man är frisk och kry.




Och så detta .., att få fira sin födelsedag tillsammans med äldsta dottern (som hade tänt ljus överallt när jag kom hem .., åååå, det doftade så hemtrevligt!, lägg därtill en brasa i kaminen ...) och också med friherrinnan som kom med blommor och de allra finaste presenter (en hemsydd duk + bordstabletter  + vackra fingervantar) och så pv som kom från jobbet och med en present som kan få människor att tro att hans sambo är en våldsamt het dam .., jag fick nämligen en brandsläckare av det större formatet.
Det ni.

Och så ringde telefonen - det var från Ghana - och AP sjöng och pv:s bror ringde från Skåne och sjöng alla verserna på Med en enkel tulipan och Anders ringde också och vi sa att nästa lön, då bokar vi biljetter och äldsta dottern sa att vet ni hur dyrt det är med visum och vi nästan svimmade!
Det är svindyrt!

Jo, men det är så roligt att fylla år.

Tack för rara hälsningar .., för vackra kort med fjärilar (gissa vem ..,det hade kunnat vara sländor också ---.) och ljuvliga vinterbilder från Jämtland (gissa vem ...) och överstrykningspennor från en filurig madame i Lund ..., ja, så är det, ni är inget annat än änglar!

Nu går den här lyckliga människan och lägger sig.



9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Låter som en himla bra dag, och det är du värd. "Because you're worth it"

Men att du blivit kastrerad var nytt för mig.

Elisabet. sa...

Bloggblad: det är nog tolv år sedan ..., dom befarade en tumör, det visade sig vara endometrios i parti och minut. Mest parti. Nu är jag som kastrerade hundar; tänker mest på mat ....

bettankax sa...

Det är så det ska vara. Nöjd med din dag. Tillfreds med ditt liv. Ja inte dumt alls att få vara med och bli gammal :)

Steel City Anna sa...

Elisabet: undrar väldigt vad du tänkte på innan detta med maten tog över ;) grattis! Visst är det ett under att man lever och finns till :)

Elisabet. sa...

Filuiuga damen i Lund: nej, allra helst om man betänker alternativet ....

Steel City Anna jag tänkte nog på mat även då, men kanske - bara kanske - aningen mindre ,-)

Eva i Tyresö sa...

Roligt att det blev en glad fin födelsedag. Kram!

Evas blogg sa...

Det låter som en härlig födelsedag!

Fröken Blund sa...

underbart inlägg och jag blir så himla glad, för att det kändes som om du skrev till mig där i början och det ligger väl i betraktarens ögon så jag väljer att se det så, och sen vill jag ropa hurra och grattis i efterskott på din födelsedag!
Varmaste kramen kommer här oxå tjillevitt genom etern.

Cecilia N sa...

Grattis i efterskott!