lördag 25 november 2017

Ledig lördag ...


Lugn och ro.
Stillhet.


 Men inte för pv som redan vid halv åtta var igång ute i altanbygget - det är väggpanelen som ska upp -. Jag hör hur det sågas och harry är puttrig; vill absolut vara husse i hasorna mest hela tiden, men får nu vara inne hos matte.


Kanske hinner han en hel del idag?
Redan nu, när jag skriver det här, har brädorna tagit sig en bra bit upp mot taket.

Full fart på jobbet igårkväll och postnordschauffören log och sa att ja, ja .., jag förstår om ni känner stress inför veckan som kommer, med alla Black-Friday-beställningar på nätet och känner vi så, kan man ju ana hur chaufförerna har det. Detta vanvettiga köpvansinne!!

Arbetade tillsammans med Cornelia som tillbringat två veckor i USA hos sin syster Josefine, som för övrigt också har arbetat i affären, men nu studerar ett år over there. Cornelia var solbränd och så fin och tillsammans med chefen och Brooks (vars far för övrigt bor i USA och som nästan har det som hemmaplan) blev det en del surr om hur resan varit.

För mig är det eviga eländet med dricks jämt och ständigt, ja, det är en starkt bidragande orsak till att jag inte upplever nåt sug att åka västerut, men såväl chefen som Brooks och Cornelia känner det helt annorlunda, ja, frånsett dricksen då och att det är dyrt att gå ut och äta; rejält dyrt.

Bäst igår var ändå lillflickan Lilly, snart fyra år, som stod vid mejerikylen med sin mamma och när jag kom och skulle gå in på lagret, tittade hon fram lite försynt och vinkade så där som drottningen gör, lite försiktigt och fint. Jag trodde att jag skulle gå sönder av glädje! Dessa underbara småttingar som förgyller ens tillvaro!

Sämst igår .., det var vittnesmålet från mannen i kassan som stod i kö och vi kommenterade löpsedlarna som alla handlade om #metoo och mannen, som har arbetat i hamnen, han berättade om en kvinnosyn som var under all kritik.

"När jag en gång lärde en ung kvinna som börjat hos oss att köra truck, var det första arbetskamraterna frågade om .., ja, det var om jag fått ligga med henne!" sa mannen.

Ungefär så var det igår.




2 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Black Friday gick oförbemärkt förbi.
Men så har jag heller ingen black fridag idag.

😎

Är det inte lika bra att vi låter Trump vara chef här i Sverige också. Vi importerar ju allt annat skräp från det förlovade landet med stor förtjusning.

Ulrika sa...

Ja denna otroliga konsumtionshets förstår jag mig inte på. Alls.
Helt helt sjukt och galet är det!