tisdag 27 mars 2018

Bäst idag ...

Ett såå vackert paket från en FIRMA hämtades av en kvinna!

... lillkillen på kanske sex år som hade varit på Cirkus, den som en gång per år står på andra sidan kustvägen och där haverdalsbarnen den här gången fick uppträda, ja, dom hade fått öva lite först.

Han kom till kassan och strålade med hela ansiktet och sa han - han som annars inte säger ett pip - "du, jag uppträdde!"

Annat som gladde.
Fina P som går i sexan och vars föräldrar har separerat och flyttat från Haverdal.
Jag har inte sett henne sedan i julas kanske och nu stod hon där plötsligt framför mig i kassan och log så där som bara hon kan och jag fick veta lite om hur hennes liv ser ut numera.

En tredje sak som kändes bra.
Det var det äldre paret som glömde sitt postpaket när dom lämnade butiken.
Jag letade på hitta.se, ringde på såväl hemnummer som mobilnumret, men ingen svarade.
Så är det ofta när man hittat en plånbok eller nycklar och man blir så besviken, för sen kan man få höra att "nej, jag svarar inte när det är ett okänt nummer som ringer".
Ibland finns ju dessutom bara adressen på nätet, inget telefonnummer.

Nåja, då sms:ade jag till mannen i sällskapet och bifogade en bild på paketet och meddelade att det var kvarglömt och låg hos oss i butiken, bara så dom nu visste om det och så vänliga hälsningar osv.
Innan stängning kom så en mycket glad och vänlig herre och hämtade sitt paket.

Tänk, ibland behövs det så lite för att jobbet ska kännas meningsfullt.

(Apropå paket på bilden. Nästan alla paket ligger ju i bruna kartonger, förutom skor från Boozt eller kläder från postorderfirmor. Men aldrig har jag sett ett paket från ett företag såååå fint som det som en kvinna hämtade ut idag! Och hon berättade att så där vackert omslagspapper är det alltid från det företaget och lika fint paketerat  inuti! Och nej, jag kommer inte ihåg vad firmanamnet var!)


Inga kommentarer: