söndag 25 mars 2018

Söndag - arbetsdag - ....


Och klockan har flyttats fram en timme och det brukar inte vålla mig några större problem - om ens några -. Det mesta blir som vanligt.

Vi planerar lite inför påsken ..., kollar upp färje, - och flygtider för resan till Samos som jag hittat och det är tur att vi har fri avbokning, för alldeles enkelt är det inte och det som till en början ser ut att vara riktigt billigt, det drar iväg allt eftersom.

Pv som igår hade ett dagsverke att klara av i Skallkrokens hamn (han hade ägnat sig åt reglar som skulle sättas samman med femtums-spik .., nu har han ont i den axel som åkte i backen när han blev påkörd) tar det tämligen lugnt. Han ska rätta prov, säger han .., och tar med sig bunten med provsvar till vardagsrummet, men någon rättning blev det inte till en början .., nu bläddrar han i en tidning och tv visar nån slags skidsport .., så, ja, just det.

Och gårdagen bjöd på många härliga möten i kassan.
Bäst var nog ändå lillkillen William som berättade om familjens katt som varit i slagsmål och nu hade ett öppet sår på kroppen. Och töserna Tuva och Meja kom också och handlade tillsammans med sin mamma - det är dom systrarna som har så fina örhängen - och Brooks gjorde superfint i frukten och röjde ute på lagret och en man i 40-årsåldern hade skaffat sig sååå snygga - lite kantiga - glasögon, en kvinna hade klippt sin lugg (nej, inte själv, hos frisörskan) ..,en äldre dam skulle idag på morgonen åka till Spanien och tillbringa tre veckor där och en kvinna med en son i övre tonåren hade kört hela vägen från Oslo till Haverdal på lite drygt fyra timmar (inte mera!!), nu skulle det bli lillsemester i makens sommarhus (han visade sig vara född i Halmstad).

Mängder av returpaket (mest till Zalando) lämnas in!
En äldre dam frågar om vi har oxfilé hemma (har vi inte alltid, det är eftertraktad av mindre ärliga människor som kanske säljer stöldgodset vidare) ..,en ung kvinna vinner 2000 kronor på sin Trisslott och när andra kunder ser att jag ger henne pengarna, köper alla som då står i kö var sin lott.

Själv köper jag Lenas andel (på hästar) och vinner den storslagna summan av hela 4 kronor!
På Harry Boy som pv och jag själv gick ihop om (100:-) blev det 88:- i vinst. Det är nog första gången i mitt liv jag testar Harry Boy.


Och idag fyller rara, fina, varma Barbro i Brämhult 60 år.
Hurra, hurra, hurra, hurra!

En annan bloggvän tycker att tillvaron är måttligt sprallig just nu.

Och själv ska jag om en timme ge mig av till affären för ett eftermiddagspass tillsammans med Erik.
Det blir säkert bra.


4 kommentarer:

Rexxie sa...

Vadå "blivit påkörd"? Vad har jag missat nu?

Elisabet. sa...

Rexxie: nej, det är ett par år sedan som pv en morgon - på väg till jobbet - blev påkörd av en bil och såväl pv som cykel dråsade i diket och pv med ambulans till sjukhuset. Sedan dess krånglar hans axel ibland, särskilt när han ansträngt den.

Rexxie sa...

Ahhh, jag trodde att det var något nyligen!

WalkaboutSweden sa...

Tusen tack för Hurra-ropen!

:D ♥ ♥ ♥