fredag 24 augusti 2018

Tillvaron ....


Igår strålande solsken, varmt och skönt.
Några timmar innan det var dags för ett pass på jobbet, cyklade jag ner till stranden, tog ett långt dopp i ett ännu förvånansvärt ljummet hav. Satte mig sedan uppe på klipporna och tittade ut över världen; ja, i alla fall över fågelholmen och den lilla ön, kanske hundra, hundrafemtio meter från utsiktspunkten.
En lång rad gäss låg i vattnet och simmade som på linje .., här och där syntes skvarvar med utbredda vingar till tork och så hördes ju fiskmåsarna, förstås.

Den första tiden (ganska lång tid dessutom) efter knäoperationerna, ja, då har jag haft det knepigt med balansen. Men tänk, vad man övar upp sig! Vägen till klipporna går mellan och på stenar, men där pilarna är .., så ser det mest ut .., det har blivit som små stigar där badgäster och andra har gått hela sommaren och nu går det riktigt bra att ta sig upp på hällarna!
Egentligen är det när det är ett avstånd höjdmässigt mellan stenarna/klipporna, som det kan bli svårt, men det går ändå att öva upp sig, det känner jag tydligt.


Man kan gå på vänster sida runt toppen - det gör pv - (som dyker från en särskild klippa), men jag går på andra sidan, där det inte är så brant. Eller mer "lätt-gått".
Lilla ön där gässen gick i land, skymtar uppe till vänster.
Å, så ljuvligt vilsamt att bara sitta där uppe och vinden var ljummen, nästan  v a r m!


Till en början var jag helt ensam, såväl i havet som på klipporna/stranden.
Men så kom ett äldre par; en man och en kvinna som hade med sig solstolar och ryggsäckar och dom slog sig ned i en sandgrop inte alldeles på stranden, utan mer i skydd av allt det gröna som växer där, dock inte det som syns på bilden.

Kvinnan bar en självlysande rosa baddräkt och gick med målmedvetna och raska steg ut i havet, med cyklop i ena handen. En bra stund senare anslöt mannen. Han gick så försiktigt .., trevade sig liksom fram (sanden förändras ju i havet .., plötsligt kan där vara en grop .., man får inte ha alltför bråttom) och han viftade lite med händerna i vattenytan ..., och jag såg hur hans badshorts hade åkt ner lite på rumpan som var alldeles vit, bland det solbrända.

Vid det laget satt jag själv på stranden och jag blev så varm i hjärtat av dom här små gröna växterna - jag tror att det är Saltarv - visst är dom fina!! Som ett litet månlandskap tycktes det!

Sen hemåt.
Började arbeta halv tre, tillsammans med Johanna och Emma.
Emma har fått sitt livs första lägenhet (centralt i Halmstad) och var över sig av glädje .., Johanna längtar till resan till Kreta nästa månad, tillsammans med sin familj och sina föräldrar. 

Det blev trivsamma timmar på jobbet.
Kollade datum i mejeriet och satte ner priset på det som går ut idag eller i morgon .., beställde frimärkshäften (nya, fina!) .., stod i kassan .., fyllde på frukt .., ja, lite sånt.

Kom hem vid halv tio och då var det ännu sååå varmt ute; nästan kvavt!
Idag är det pensionärsliv som gäller och i morgon arbete halv tre till kvart över nio.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Jag längtar efter att sitta på en strand så där. Länge. Kanske läsa lite. Det är så avkopplande. Gärna så man hör vågor.

Här regnar det idag igen. Det är ganska skönt det med, ändå.

Har packat; idag drar vi till stortstan igen. Än funkar det att fara emellan lite hur vi vill. Jag är ju arbetslös (men nästa vecka ska jag till AF och då börjar allvaret, fast jag hoppas att jag ska bli sjukskriven ett tag till för jag är verkligen inte bra) och Rickard är sin egen chef och jobbar mest hemifrån.

Ikväll ska vi träffa ett gäng vänner och bekanta från nätet. Imorgon middag ute på Ingarö hos underbara människor som Rickard känt länge och jag just mött. Det blir en fin helg! Kram!