fredag 9 november 2018

Möten ...


Det är som den beryktade ketchupeffekten .., flera veckor av nästan-ingenting-på-jobbet och nu blir det fyra dagar på raken! Igår från ett till sex och mest i mejeriet, men även kassa, frukt och bröd. Jo, men det var trevligt.

Bäst av allt - som vanligt - var mötet med några barn; här syskonparet på sju och tio (eller möjligen elva), en rödhårig lillasyster som kunde spela Anne i Grönkulla enbart genom sin uppenbarelse och så hennes storebror som verkligen  ä r  som en storebror; en sån som man önskar man hade haft!
Det var den killen som i somras berättade så glatt att familjen skulle åka på semester till Rom och han visste redan så mycket om bland annat Leonardo da Vinci och om Rom! Otroligt!

Det är säkert två månader sedan jag träffade dem och oj, så glad jag blev att se dem där vid mejerikylen! "Får man möjligen ge er en kram?" frågade jag.
Oh ja, det fick jag och tänk, vilken glädje det är!


Kom hem vid halv sju och då hade pv gjort pyttipanna!
Han hackar morötter, potatis och palsternacka i lika små bitar som i den djupfrysta varianten och det är så himla gott! Lägg därtill rödbetor till och stekta ägg ....


Glad var han också .., kanske mest för att en av kunderna i affären, en rar kvinna i 35-40-årsåldern, frågade om han som jag pratat med var min man, för ååå, så fin hon tyckte att han var och så vältränad!  Jag berättade det för honom och det kan jag säga, att igårkväll rörde han sig med en viss stolthet här hemma ,-)

Och nu, ny dag.
Det blir ett kvällspass från tre till åtta tillsammans med rara Linn .., jag har gett fåglarna mat .., ett levande ljus brinner på bordet .., nyheterna berättar om den försvunne pojken i Falkenberg (å, så fasansfullt att han inte är funnen!) .., det är presidenten i USA förstås och nu blir det kaffe.


När det gäller den försvunne pojken, kommer jag ihåg när en kanske treårig Anna plötsligt var som uppslukad från jordens yta, då, hemma i Malå. SOM jag letade!! En av grannarna en bit ifrån oss, rektorn på skolan - Lennart Gustavsson - hörde hur jag ropade hennes namn och han följde mig ner till sjön och vi gick där och plaskade i vattenbrynet och skräcken var total.
Det visade sig att Anna hade byggt en koja av den ryamatta jag hängt ut för vädring på altanen och där under låg hon och sov så gott!!
Men jag minns f a s a n!
Och denne Lennart Gustavsson, ja, jag glömmer aldrig hur tacksam jag var att han, utan att jag ens bett om det, kom gående och hjälpte mig! Hur ska det inte kännas för anhöriga till Dante?
Det är Lennart ni ser på bilden .., denne genomsnälle man!
(Bilden har jag lånat från malåbyar.se).


En bild från i fjol.
Oj, rosa sittpinnar!
Att fylla på frön i automaterna är det första jag gör på morgonen .., och ännu kan man gå ut i särken och barbent och bara sandaler. Nog är det ljuvligt!



Igårkväll när jag hade lagt mig, tittade jag på en film som verkligen värmde hjärtat.
Det handlar om en förskola i Oslo - i antropofosisk anda - (vilket krångligt ord att stava!) och idag ska jag titta färdigt på filmen.

//Nu har jag sett den. Helt  U N D E R B A R!
Den som gjort filmen heter Margreth Olin, är norska och här recenseras den i radions Kulturnytt i P1. Göteborgspostens recensent tyckte att den var väl idyllisk. Ja, så kan det också vara, men fin var den.

1 kommentar:

Bert Bodin sa...

Det där med ketchupeffekten gäller inte bara jobb.

Det gäller också just "möten". Det upplever jag ständigt. Jag kan gå på stan flera gånger utan att träffa, eller se en bekant.

Men nästa gång ... !
Då strömmar de emot en i parti och minut.

Märkligt!