söndag 4 november 2018

Benved om Bohuslän ....


Benved sa...
och jag delar också gärna några minnen.När jag var tolv år och gick i sexan, gjorde vi en skolresa från Hakarp där jag är uppväxt till Göteborg. Vi skulle besöka liseberg och åka paddan. Jag var väldigt förväntansfull och brydde min lilla skalle mycket, med vilka kläder jag skulle ha på mig. Kjol eller byxor. Tror att jag valde byxor. 
På dit resan stannade vi vid en sjö, jag tror det var i Sandared. Matsäcken packades upp! Min fina omtänksamma mamma, hade stoppat in smörgåsarna i den alldeles nya frysen, för de skulle hålla sig fräscha. Men så klart var de fortfrande väldigt kalla när jag åt dem. Då tyckte jag synd om mamma!
Till saken hör att där jag gick i skolan fick vi ungar som inte hann hem på frukostrasten stanna kvar i skolan och äta medhavd matsäck, och de mackorna hann ofta bli svettiga o kladdiga när de låg i skolbänken.
Ett annat minne är från Hindås där det fanns en Marimekkoaffär som familjen besökte när vi reste till Göteborg. De hade så vackra o speciella både kläder och annat fint. 
//Elisabet skriver: det finns verkligen inte ord för att förklara hur glad jag blir när ni delar med er av era egna minnen. Tusen tack!!

Inga kommentarer: