onsdag 7 november 2018

Inhopp ....


Precis när jag hade tänkt föreslå pv att vi skulle åka och ta ett morgondopp i Skallkrokens hamn, ringde Pernilla från jobbet. Kunde jag tänka mig att arbeta från tio till tre?
Jo, det kunde jag.
Så det blev till att ta på sig arbetskläderna och så iväg.
Det var kassatjänst hela tiden och det är som vanligt trivsamt.
Gladast av alla kunder var nog Monica som berättade att hon idag på morgonen blivit farmor, ja, minns jag trätt var det här hennes nionde barnbarn? Och lillflickan som hon hade i sällskap, hon hade alltså i ett slag förvandlats till storasyster.

Men där var andra kunder som berättade om sin tillvaro.
Där var hon som legat på neurokirurgen i Lund och fått en tumör i ryggen bortopererad. Nu hade hon hjälp av sin syster, ja, själv fick hon inte bära nånting tyngre.

Och där var han som var irriterad då priset på en vara inte stämde med skylten och det är alltid lika förargligt och man förstår att kunden blir arg, det är inte roligt att känna sig lurad.

Andreas, fiskhandlaren som står utanför butiken med sin vagn varje onsdag, han kände sig krasslig och ville nog helst åka hem och lägga sig .., och där var den äldre mannen som alltid säger "hello darling", "hej sweetheart" eller "hej älskling" när han kommer till kassan och till dom yngre säger han mer intima saker .., så där som att någon är extra sexig när håret är utsläppt.
Om detta pratar vi i fikarummet.


I kassan möter jag även två poliser, ja, det är många såna utanför affären och även andra människor med gula reflexvästar och alla deltar dom i letandet efter den tolvårige pojken som försvunnit hemifrån; från Falkenberg.

En av poliserna säger att det är närmare tusen personer som anslutit sig; ja, det är helt fantastiskt så hjälpsamma människor är! När jag några timmar senare kommer hem, hör jag hur polishelikoptern flyger här ovanför. Det ska senare visa sig - friherrinnan vet - att den försvunne pojkens farföräldrar bor i Haverdal. Måtte han hittas levande!


Nu blir det ett extrapass i morgon också, från ett till sex och så på lördag, men bara tre timmar. Båda dagarna ska jag vara i mejeriet. Ja, det blir nog bra. Och jag är så tacksam för dom timmar som blir ..,  allt är välkommet till mitt konto!

Stackars pv börjar bli stressad.
Han hittar inte sin laddsladd till sin Ipad och snart har han vänt upp och ned på huset.
I den paddan har han nämligen tiderna för morgondagens arbetspass på sin gamla skola.

Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och dra djupa andetag.


Inga kommentarer: