lördag 16 november 2019

Lördag i landet Halland och dagens fönster ....


Dagar och veckor går.
Det känns som en evighet sedan jag åkte till sjukhuset för att ta bort knölen; ja, som om det hade hänt i ett annat liv.
Vaknar till en gråmulen lördagmorgon .., fönstret på glänt ., det är varmt ute - åtta grader! - och luften är mild. Hör småfåglarna kvittra irriterat. I vanliga fall brukar jag gå ut och fylla på frön det allra första jag gör på morgnarna, men inte idag. Nu står jag vid fönstret och tittar ut lite.
Upptäcker en ny vy .., det är grannen Annelies nybygge som nu blir ett blickfång, om än bara höst och vinter när träden är kala.


Och åt andra hållet, ja, nu är eken helt avklädd och Ecke och Britts båda gula hus syns väl.
Och eken (som var sååå mycket mindre när jag för tio år sedan kom hitflytttande), den fick lite ljusslingeprydnad igår, men oj, det blev ju som en liten plutt bara. Nåja, det finns ju en sång som heter "Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart", så får det bli.
Och fint blir det kvällstid.


Eftersom vi låg längre än på evigheter i morse (pv sov, jag var vaken) tog jag mig en titt på svt.play och en dokumentär om animatören Per Åhlin. Men vilket program!! Och vilken man!
Här berättar han om sitt liv .., om skoltiden (ingen höjdare), om bristen på högre utbildning och hur han kom i kontakt med Hasse och Tage och så rullade det hela på.
Denna snart nittioårige man med så mycket liv inom sig!
Vilken människa!


Och som yngre.
Han berättar om det förunderliga (eller inte) att han - i den ålder han befinner sig i nu - ändå känner sig som trettiofem INOMBORDS och det är väl så det är för oss alla, kanske. Inte så att jag själv känner mig som trettio, trettiofem, däremot som femton eller fem. Ibland. Och vissa morgnar som hundra.
Här en länk till programmet!


Och han berrättar också om vilket helt enormt arbete som lades ner inför filmerna; alla tiotusentals rutor som skulle tecknas och färgläggas och  .., ja, det var bara så intressant!
Titta, vilka underbara färger på den här bilden!



Apropå film (sedan jag fick mammografibeskedet har jag inte tittat på en enda av filmerna i dom båda filmklubbarna jag gick med i; det har känts omöjligt att koncentrera sig och att sitta i mörker var ingenting jag ville göra), så har brittiske regissören Ken Loach kommit med en ny film - Sorry we missed you - och den kanske jag tänker titta på, ja, på vanligt sätt. Kanske (mest troligt) hamnar den väl i nästa års repertoar på filmstudion?


Sist av allt: om en timme åker pv in till Hallands djursjukhus med Harry.
Han har varit hängig i ett par dagar, men blir inte bättre. Kraftlös. Diarré. Äter inte.
Vätska har jag fått i honom meddelst en halvlitersflaska med pip(ja, vatten förstås) och igår lät han sig väl smaka av kokt kyckling, för övrigt intet.

Vi får se vad som händer.
Och jag är tacksam att det finns försäkringar.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Men åh, kära lilla Harry! Det är så hemskt när ens djur inte mår bra.
Vi håller tummar och tassar att allt blir bra snart igen! <3

mossfolk sa...

Tack för tips, den dokumentären vill jag också se!

Tack och lov för försäkringar -när Cosmos blev dålig och fick ligga inlagd över midsommarhelgen, då fick jag nästan djupandas när jag såg räkningen. Turligt nog direktreglerades det och jag lovade mig själv att aldrig mer muttra över att försäkringen blivit dyrare.
Hoppas nu att Harry snart är pigg och mår bra igen!

Bert Bodin sa...

Sorry we missed you, går här i veckan. Folkets bio är pigga på nyheter. Ska ev. gå och se den.