måndag 13 januari 2020

Lång dags färd ....


... mot natt eller i alla fall kväll, särskilt för pv.
Han steg upp klockan fem, cyklade en timme senare iväg dom tjugofem kilometrarna, arbetade full dag, cyklade hem igen och var hemma vid sex .., och så iväg till kören i Halmstad halv sju och hemma igen halv tio. Nu, när klockan är tio över elva, tackar han för sig. Upp fem igen.

Ja, jag föredrar annorlundalivet.
(Men han har ju inte ens fyllt sextiofem än!)
Och jag som tidigare steg upp vid sex, halv sju, har blivit som förbytt och kan nu - utan bekymmer - ligga kvar i sängen till klockan åtta! Visserligen vaknar jag vid fem .., lyssnar till P1 så där i bakgrunden, men somnar om vid halv sju - drömmer mycket - eller kommer ihåg mycket  (sover förstås lätt då) och är pigg resten av dagen.

Tittade en stund på Fråga Doktorn och tänkte att den super-super-super-positiva programledaren såg yngre ut än vanligt och snygg i håret var hon också. I Aktuellt dök Carina Bergfeldt upp och berättade om sina år som korrespondent i USA. Vilket suveränt bra jobb hon har utfört, men det blir säkert bra - men kanske annorlunda - med Stefan Åsberg som efterträdare. Han är ju en veteran i sammanhanget. Och nej, det kan inte vara alldeles enkelt att ta vid efter denna Carina som fått så oerhört mycket fin respons på sociala medier.


Fjortonde januari i morgon.
Jag tycker om jämna siffror.
Fyra och två.
Absolut inte sju och tre.
Allra mest tycker jag om fyra.
Fyra låter så snällt.
Den siffran är blå, tre är orange, sju är gul, tio vit.
Åtta är nog också blå, men kallare blå än fyra.
Fyra är som lavendelfärgad, men mer blå än lila.

Å, jag är så tacksam för tillvaron just nu.
I skrivande stund.

Att det inte var cancer.
Att solen har visat sig.
Att Anders, Maja och lillkillen kommer hit på torsdag och sover över.
Sånt.

Inga kommentarer: