måndag 13 januari 2020

Ny vecka, ny giv ....


Det där pensionärslivet kan vara helt ljuvligt!
Som idag .., när man vaknar till ljust blå himmel och inte tillstymmelse till regn.
Inget gråväder alls.

Får besök av friherrinnan som är tjusig i håret - nyklippt och allt - och vi sitter i vardagsrummet och Harry ligger intill mig i soffan och vi surrar om kaffesorter och att Gevalia numera innehåller 450 gram kaffe istället för 500 gram och på tio paket gör det alltså ett helt paket som man inte får. Finurligt av Gevalia ., för hur många tänker på dom där grammen som försvinner?
Här har vi mest Arvid Nordqvists Gran Dia som jag tycker är sååå gott.


Efteråt, när friherrinnan tackat för sig, tar jag Harry på dagens andra runda. Soligt och fint.
Så får han vara hemma själv när jag sedan går ner till havet och i en timmes tid blir jag där .., sitter med ansiktet mot solen och tittar ut över världen. Långt borta ser jag en samling skarvar sitta tätt tillsammans på några stenar som tittar upp över ytan.
Det är högvatten idag.


Och tång i  m ä n g d e r!!


Och åt andra hållet ser det ut så här.


I min högra ficka har jag en apelsin .., så den får komma upp och det är ett sjå att skala den och jag tänker på skoltidens friluftsdagar ute på isen .., hur vi satt där med våra ryggsäckar (oftast gröna med snörning upptill) och hur vi tog fram termosar (där det hände att "glaset" inuti gått sönder)  med varm choklad och säkert hade vi limpsmörgåsar också och alldeles säkert någon apelsin.

Eller andra dagar när någon vuxen var med och tog fram isborren och jag kan exakt komma ihåg slurrrrpet när borren dras upp från hålet och sen .., spänningen när man satt med pimpelspöt och hoppades på napp! Men vad hade vi på kroken? Daggmask kan vi ju omöjligen ha hittat vintertid?

Och nu har solen gömt sig bakom några moln och jag lyssnar till den allra härligaste musik på Spotify. Dinah Washington Radio  kan man söka på och just nu sjunger Jane Monheit "A time for love". Underbart! Denna Jane har jag aldrig hört talas om tidigare, så det var ju på tiden.

Nu blir det kaffe!

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Vi hade små vita larver när vi pimplade. Man kan köpa burkar med dem där man köper fiskegrejer.

Elisabet. sa...

Ulrika: men det minns jag inte att vi hade. Kanske bröd som vi rullade ihop?

Anonym sa...

Kokta makaroner funkar visst också har jag hört. ellem