måndag 6 januari 2020

Mejl från min syster i Australien ....

"Bränderna fortsätter att härja.  
På Kangaroo Island räknar man med att hälften av koalabeståndet har omkommit och en familj har förlorat sjutusen får. Hemska tider.

Och Portland (där hennes son bor) är på tre sidor omgivet av bränder, men som tur är så är de ca 2 mil därifrån. Varje dag får vi höra om omkomna människor."

//Kangaroo Island ligger ungefär tolv mil från Adelaide där min syster bor.


5 kommentarer:

Leina sa...

Det är så mycket större på alla plan än man kan tänka sig. Hoppas att det får ett slut inom snar framtid. För alla, människor som djur. =(

Elisabet. sa...

Leina: ja, det är så fruktansvärt hemskt! Såg nu på morgonen brända koalor som gick rakt in i elden. Men också allt annat! Hem som förlorats. Ofattbart.

Bert Bodin sa...

Har svårt att föreställa mig hur maktlös man måste känna sig.

Turtlan sa...

Jag har ju också släkt där. Tremänningar och en kusin till pappa. De bor alla i NSW men vid havet och vad jag kan se på olika brandkartor inga bränder just där även om i samma stat.

Tänk bara att ha över 40 C!!! Jag fick ju knall här när var lite över 30 C förra sommaren. Hur orkar man? Sen alla bränder.

Hoppas det är ok för din syster!!!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: helt ofattbart! Och stackars alla djur!

Turtlan: För mig räcker det med +25 .., då är jag mer än nöjd. Min syster håller sig inomhus när det blir över fyrtio, ja, hur skoj är det när dom nu har sommar ..:?