fredag 10 januari 2020

Skärholmen ...


Det är eftermiddag.
Så ringer Eva från Tyresö och hon är så glad och framför allt så tacksam, ja, hon berättar om två olika läkarbesök och båda gångerna har hon blivit bemött med sån vänlighet och omtanke, ja, hon säger att hon känner sig så glad när allt är över.

Om detta pratar vi en stund .., om det här med vikten av ett bra möte och särskilt när man är i underläge och det är man ju onekligen som patient.

Och så råkar vi komma in på nånting helt annat, om priset på paprika t.ex, och då berättar Eva om när hon besöker Skärholmens centrum och där kan köpa frukt och grönsaker till helt sanslösa priser - långt, långt billigare än i den ordinarie butiken i Tyresö -.
Det har förstås att göra med låga - eller inga alls - hyreskostnader, men ändå.
Och alldeles salig är hon över hur mycket där är att titta på, ja, där är människor från jordens alla hörn och man kan välja mellan olika matställen,där finns ett med medelhavsmat där hon och den halvlånge har ätit och det är nästan så att jag kunde ta tåget raka spåret upp till detta uppenbara paradis!


Efter pratet tar jag Harry och går johanssonrundan. Det blir brått .., mörkret är på väg och nu, om en liten stund ska vi åka till Harplinge och äta middag hos Sonja. Fina, fina Sonja.

I någon veckas tid eller lite mera ska hon vara hundvakt åt Alice - det är Alice som syns på bilden - då hennes husse och matte och tvillingpojkarna befinner sig i England.

Så är det.

Inga kommentarer: