onsdag 8 januari 2020

Några timmar kvar ...


... innan jag ska vara på jobbet, men jag hinner med att läsa om ännu några människor i den så totalt annorlunda boken "Osebol"!

Där berättar människor som bor i just värmländska Osebol om sitt liv, sina drömmar, hur det blev och inte blev och allt möjligt annat. Så mycket klokskap som ryms på många av sidorna. Så många levnadsöden!


Och bara att komma på själva idén med en sån här bok!
Foto: Per Larsson, Sveriges Radio.


Och Osebol i sommarskrud.
Foto: författarinnan Marit Kapla.

Här en länk till Sveriges Radios reportage om just boken och om själva Osebol.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Undrar hur mycket besöksstatistiken har ökat eller kommer att öka i Osebol med omnejd? Det måste ju vara en och annan som vill åka dit och kolla in byn. Jag ska kolla på kartan exakt var det ligger.
Nordvärmland är för övrigt fina trakter!

Turtlan sa...

Kollat. Granne med Stöllet. Där har passerat många gånger på väg till Sälen. Ligger exakt där E45 och väg 62 möts innan vägen stiger över höjderna mot Malung. Trodde det låg högre upp i Klarälvdalen.

Elisabet. sa...

Turtlan: lyssnade till någon intervju i radio .., det visar sig ju att besökarna redan ökat markant i antal i Osebol! Och i Stöllet brukar vi tanka och det var där jag pratade med en kassörska i min ålder, hon hade drabbats av sjukdom pga stress när hon skulle lära sig allt nytt .., om det var med spel eller nåt sånt. Jag glömmer det aldrig.