lördag 15 februari 2020

Resumé ....


Jaha, så skulle jag gå in via mobilen och rätta till ett fel på det här inlägget och råkar i stället radera det. Och där åkte din ömsinta kommentar annannan!! Och mitt svar.
Då tar jag det lite en gång till.

Jo, jag skrev att det finns bra dagar på jobbet och så finns det andra dagar; dagar som är oslagbara. Idag var det just en sån dag.

Där var så många rara kunder! Det var lilla Kajsa som hade tränat fotboll (hennes namn stod på tröjan), och där var lilltösen som hade ett gosedjur i form av en kanin som kunde vifta med öronen (batteridriven) och där var lillkillen Vidar som var så rar och där var kunden som var så lik Brooks - f.d arbetskamrat till mig - och när jag såg honom blev jag så glad, men upptäckte att det nog var fel .., och då log mannen och sa "du såg jävligt glad ut när du såg mig, ja, jag blev lika glad!" och där var mannen som var född 1938 och som rabblade upp sitt personnummer på det mest underliga sätt.
Själv säger så här: 54 01 15 .., men han tog det liksom så här: 3 80 71 5 .., jag blev alldeles snurrig!
Och där var också mannen som prompt ville att jag skulle gissa hans ålder och då anar man ju.
Jo, det visade sig att han var född 1925 .., men han såg ju inte alls ut att vara så till åren och det var förstås därför jag skulle gissa.

Vi började halv åtta på morgonen. Det var Cornelia som gräddade bröd i ett par timmar - Cornelia har häst och är ofta stressad - idag försökte hon hitta en vikarie till den som blivit sjuk, det tog tid.
Lovisa - tunn och spröd - i delin gjorde 240 semlor och två räkbomber samt skivade pålägg och klöv ost och annat; det är hon som ägnar sig åt thaiboxning .., och Annika - som jag kallar för Snövit när jag skriver om henne - hon som älskar Anne på Grönkulla ., hon var frukt, - och gröntansvarig.
Själv hade jag kassan med allt som hör till den. David blev den som tog extrapasset för H som insjuknat. Han läser numera till lärare och är lite halvnorrlänning. Alltid glad.

Men annat var ledsamt.
I augusti 2017 skrev jag så här, det var också en resumé över en arbetsdag.

"Och där var J som har en tumör bakom ena ögat och som jag lovat att krama var gång det är dags för strålning, nu kom han och sträckte fram handen och berättade att det snart var dags att åka upp till Södersjukhuset i Sthlm för behandling och jo, vykortet från vår semester i Holland hade kommit fram."

Det där löftet om kramar var gång det var dags för strålning, det har jag hållit.
Men nu - i dag - fick jag veta att J inte längre är i livet.
Helt otroligt.
Det var ju inte länge sedan jag mötte honom i affären och han såg så pigg ut!
Sjuttio år blev han .., bara fyra år äldre än jag själv.

Så var det. 
(Och annannan kommenterade så här: "En internetkram till dig kommer här. Jag har mjuka, ulliga hemstickade tröjan på, det blir särskilt bra kramar då!" 
Och jag tackade för ullsticketröja-kramen. 
Den värmde minsann gott!


Inga kommentarer: