lördag 28 mars 2020

Det tar tid ....

Precis som när vi hyrde moppe på Kreta och jag var livrädd för att ge mig ut i den något hetsiga grekiska trafiken och hur jag inte ville .. inte just då .., har det känts med nya elcykeln.

Jag har väntat in den.
Eller väntat in mig själv kanske.

Men nu är det gjort .., nu har jag gjort allt som ska göras och lärt mig hur den fungerar och så har jag cyklat lite hit och dit. Jo, den var jättebra. Den är lite annorlunda (eller mycket, rent exteriört) än den gamla och det känns ovant att bara ha en handbroms (men fotbromsen gäller ju som nummer 1) och i morgon ska jag ta mig en lång runda så tidigt som möjligt, så vi blir riktiga kompisar.

Sååå roligt!

Nu har jag aldrig ont i mina knän, men jag minns hur jättebra jag var i dem, då, när jag cyklade ofta.
Och jag minns också glädjen.

Jo, det blir säkert bra.

9 kommentarer:

Turtlan sa...

Kul! Jag gillar min elcykel jättemycket! Vad har du köpt för sort och modell?

Trampa på.

Elisabet. sa...

Turtlan: jag är helt oskyldig till inköpet ..., det var pv som kom med den och märket är Eco Ride Ambassadör, röd och grann (jag fick välja färg!).

Turtlan sa...

Heja PV!

Exakt en sån har ju jag fast en svart. (fanns inga röda köpa när vi köpte) Jättebra hoj! Så nöjd!
Har inte testat cykla väldigt långt för att se hur länge batteriet räcker men det duger så bra till mitt/vårt behöv. Vi vill ha den båda två nämligen men den är min så jag har första tjing ;-)

Kul höra vad du tycker! Bra Val PV!

Turtlan sa...

Förresten jag köpte till en extra låsbart. Ena änden passade i det cykellåset som sitter på cykeln. Tryckte in vajern där. Andra änden virade man / gjorde en slunga om tex cykelstället så satt cykel låst där också. Behövs ingen extranyckel då eftersom man använder det ordinarie låset till vajern också.

Go tur

Bloggblad sa...

Då har vi exakt likadana. Jag älskar min, men blir nästan skraj av hur fort hastigheten blir riktig hög. Två tramp så kör jag nästan om bilarna... men min kilometerlånga backe hem från stan, som jag slitit och släpat mig uppför i så många år, den tar jag sittande utan en svettdroppe numera.
Jag har lite svårt att vänja mig vid att den saktar ner så fort jag slutar trampa, men i övrigt älskar jag den. Men - det tar tid att låsa fast den med den tunga kedjan vid något lämpligt, så jag får lägga till ett pat minuter om jag ska någonstans.

Elisabet. sa...

Bloggblad och Turtlan: när jag provcyklade igår var jag så besviken, den var ju tyngre än en vanlig cykel! I dag när jag cyklade till friherrinnan - 4 km - upptäckte jag att det där ju finns FYRA olika möjligheter till hjälp, low, normal, high och POWER! Hjälp, vilken skillnad! Nu flög jag nästan fram!!
Det var såååå roligt att cykla och den är så mycket stadigare än den förra, som köptes hos Claes Ohlson - men den var bra mycket billigare också -.
Det här kommer att bli kanon!

Turtlan sa...

Min bromsar liksom in när man kommer upp i mer än 27 km/h. Blir ju smått besviken då. ;-)

Turtlan sa...

Ja men lär sig. Skulle näs vilja ha en växel och läge till så kunde åka ännu fortare.
Men bara för att få lite benträning så kör jag på los så får jobba lite.
Roligast är att jag nästan får bromsa i uppförsbacken upp på rampen till bron över Klarälven på morgonen. Kommer för snabbt så svårt nästan ta kurvan.
Sitter bra gör man också.
Har du klurat ut hur du får på ljuset? Jag fick ta fram instruktionsboken för kom inte ihåg vad säljaren hade visat.

Go tur! Kan det komma en bild måntro?
Vi får ha en cykeldejt vid tillfälle ;-)

Turtlan sa...

Men hu så många stavfel men du fattar nog ..,,