lördag 28 mars 2020

Helg i ett gult hus på en kulle ...


Plötsligt sover jag hela nätterna rakt av.
Ja, allt började sedan sovrummet målades om .., när tre bokhyllor tackade för sig och hundratals böcker susade iväg .., nu är där inte en enda pryl på någon vägg och så får det vara tills jag hittar nånting som jag verkligen vill ha.
Kanske är det därför jag sover så gott?

Medan pv tar harry på promenad, gör jag det vanliga.
På grannens taknock och på altantaket här hos oss, där sitter duvor på rad och väntar på nedfallna solrosfrön. En stund senare kommer ekorren, den med så vit undersida. Allt mindre rädd för var gång.


Vittjar postlådan och tar in morgontidningen.
Löser korsordet som var ovanligt enkelt den här lördagen .., läser alla delar från första till sista sidan och faller pladask för Mia Nilssons härliga illustration till detta med att bli en framgångsrik författare. Är en olycklig barndom genvägen till ett lyckats författarskap, alternativt möjligheten att bli Sommarpratare i P1?
Här kan man se mera av hennes alster. Jag tycker att hon är såååå bra!


Igår blev nästan alla fönster putsade - framför allt utsidan där jag inte når -.
Uterummets fönster också.
Så ljuvligt.
Passade på att dammtorka lite (dammtorkning är inte min bästa gren) och då snuddade jag förbi herr och fru Undulat vilka jag upptäckte på en marknad i Edinburgh och dom fick bums göra oss sällskap hem till landet Sverige. Hade dom öht varit utanför Skottlands gränser tidigare? Och åka tåg fick dom också göra .., dom fick till och med lämna sin pappkartong och sitta på det lilla, lilla bordet mellan våra säten .., där satt dom och tittade ut, allt medan tåget susade förbi små och större städer.


Nu ska jag ringa Sonja och höra hur det är med henne.
Har hon mat hemma?
Hur mår hon?

Pv - som har tillbringat förmiddagen i Skallkrokens hamn där bommarna kommit på plats - tänker nu ägna resten av dagen åt att bygga ett altanräcke. I höstas klipptes dom långt mer än meterhöga brudspireorna ner till marknvivå och nu är risken uppenbar att man kan glömma bort sig och dråsa rakt baklänges ner i rabatten, ja, om vi inte har ett räcke.

Mycket har blivit gjort den här veckan.
Kanske är det ljuset som gör det?
Och glöm inte att ställa fram klockan 1 timme i natt, eller när ni går i säng.

Och apropå ingenting, är detta vad jag lyssnar till just nu.

Inga kommentarer: