måndag 23 mars 2020

En bra dag ....


Ibland tänker jag att "nej, nu är det färdigt-hoppat-in-i-affären-jag-har-ändå-varit-pensionär-i-snart-två-år!", men så blir det ett extrapass och när jag - efter arbetspasset - sätter mig i bilen och kör hemåt, då tänker jag helt annorlunda. Då inser jag hur mycket jag verkligen  ä l s k a r  det här jobbet och då är jag bara evigt tacksam att någon ställer frågan om det är möjligt att ...?

Så blev det idag.

Började sju och det blev det vanliga - i kassan - och sååå många rara människor och inte långt från kassan stod en pall med varor som skulle ut; jag hann fylla in EN ENDA kartong och det var Dajmgodis i påse, det var allt!

Sen var det kunder mest hela tiden och många som handlade rejält.
Kamperade med Hanna F (elitspelare i handboll), Philip (som nu vikarierar som lärare ibland och berättade hur roligt det är när dom yngsta kommer springande emot honom och är så glada!), Jocke förstås - butikschefen som arbetar hårt - , Cornelia H och Carolina i charken/delikatessen och sista timmen kom Hanna nr två som mest arbetar eftermiddag/kvällspass. Mange var sjuk, men Bodil var på plats. Ett bra gäng!

Mellan varven - som blev långa - torkade jag av ytor där händer rör sig .., fyllde på tobak, tog emot en rejäl tobaksleverans .., (flera som köpte hela limpor med cigaretter!) .., Philip tog sig an Schenker och DHL och Carolina hjälpte en äldre kvinna att bära ut 20 kg solrosfrö till kundens bil.
Toalettpapper kom i mängder, men inget hushållspapper.
Slut på handsprit från leverantören.
Upptäckte att till och med såna här våtservetter som man tar bort mascara med, ja, där var det tomt på hyllan.


Kom hem till en överlycklig Harry och vi var nog ute i ett par timmars tid .., och det var isvindar men varmt i solen. Och senare blev det fejstajm med minstingen i Malmö och han fick titta på såväl Harry (som bara sov) och Sigge Nilsson  som på katters vis kom smyyygande och kråmade sig mot mobildisplayen och det var ju lite mer spännande för den där krabaten som snart fyller 1 år.

Och pv kom hem tidigare än vanligt och jag somnade på soffan (hade vaknat kring fyra, sen fem .., steg upp kvart i sex) och vaknade av ännu fler samtal, bland annat med sonens underbart rara svärmor som ju - tillsammans med sin man - har lämnat Småland och flyttat till Malmö; det var väl i höstas?
Å, så rar och fin hon är!

Sonja hörde av sig.
Hon har satt sig själv i karantän sedan någon vecka tillbaka, kände sig långt ifrån frisk och hade ringt 1177 men fått rådet att bli kvar hemma, ja, hon lät verkligen inte bra. I morgonbitti, på väg till jobbet, ska pv cykla förbi Harplinge och lämna Alvedon till henne.


Så har jag tittat på SVT-programmet "Dejta" som jag tycker om .., ja, jag tycker inte att det är världens bästa, men ler åt den tonåriga dottern som spelas så suveränt bra av .. ja, av vem?
Jo, av den här tösen .., Nova Waldfogel.

Jag kan nästan koka inombords över hennes arrogans, men det tyder ju på att hon verkligen kan agera framför kameran! Egentligen tycker jag att alla spelar bra .., inte minst Klara Zimmergren som lätt alkholiserad kvinna i klimakterieåldern.

I morgon ska pv ha bilen och då blir det inget inhopp i affären. Vi måste ha ett träräcke på altanen så vi inte dråsar baklänges och slår oss fördärvade ..., särskilt nu när spireorna klippts ner till närapå marknivå. Pv anser att jag inom loppet av fem minuter - helst tre - ska veta precis hur räcket ska vara utformat.
Det tycker inte jag.

Nåväl.
Hoppas att ni har haft en riktigt fin måndag.
(Irriterar mig ofta på människor - ofta radiopratare - som säger "ha en fortsatt bra dag!"
Fortsatt?
Kanske har man just fått en cancerdiagnos eller varit på sin pappas/mammas begravning?)

Ajöken, sa fröken.

Inga kommentarer: