lördag 28 november 2020

Mina recensioner .....


Under årens lopp har jag nästan alltid bokat hotellrum via booking.com. 
Efteråt har man då möjlighet att lämna synpunkter; helt enkelt att recensera boendet. 

Igår när jag inte hade annat för mig, gick jag igenom just dessa och det var nästan som att resa baklänges i tiden. Så mycket som jag hade glömt. 

Så här löd mitt omdöme vad beträffar Hotel Grosser Kurfûrst i Emden i Tyskland. 

Plus: Utmärkt läge i centrum, nära torget och alla butiker. Frukosten okej, men inte mer än så. Två olika frukostvärdinnor och det är tydlig skillnad på utbudet de två dagarna. 


På minussidan: Hiss finns inte på hotellet och det känns som om trapporna går rakt upp till himlen. Vi fick ett rum två trappor upp - mot gatan till - och det lät och kändes som om vi bodde på trottoaren! Vilket väsen! (Trafikljus just utanför). 
Och sååå varmt i rummet! Intill sängen låg öronproppar, jo, man förstod varför. Hade vi haft ett rum åt andra hållet, hade känslan säkerligen varit en annan. 
Badrummet/toaletten är belägen precis vid sidan av sängen och dörren är av frostat glas och av skjutmodell. Golvet i badrummet påminner om nån slags markbeläggning, nästan som grov asfalt och känns ofräscht. 

//För övrigt visade sig Emden vara en trivsam stad. Vi var då på väg till Amsterdam och hade kommit från Bad Doberan som vi bara  ä  l  s k a d e.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Bad Doberan nära Rostock? Där var jag på studiebesök förra våren. Fast vi var nog bara i den fantastiska kyrkan. Där fick vi veta varför stället heter just Doberan...

Elisabet. sa...

Bloggblad: precis! Kyrkan var låst när vi var där. Det bästa med B.D. var statyerna som inte var kungar eller krigare, utan vanligt folk - arbetare -. Och så Elvira, frukostvärdinnan på hotellet. Hon var en ängel. Nu måste jag kolla upp det här med kyrkan.

Bloggblad sa...

Munkarna som kom dit på ...1200?-talet, bestämde sig för att bygga kyrkan där den första hjorten sköts (för att äta förstås). Det finns en hjortstaty inne i kyrkan. I sammanhanget (har glömt detaljerna) flög det upp en förskräckt svan ur sankmarkerna (det var riktigt sankt just där hjorten sköts) och skrek förtvivlat DBRAANDEBRAN - munkarna (från öst) tycktes sig höra Dobran och tänkte att det får heta så och så snyggades stavningen till. Bad lades förmodligen till bara. Det finns även en svanstaty inne i kyrkan. Otroligt pampig kyrka f.ö.
vi var på så himla många studiebesök i skogar och kyrkor - men mer detaljer än om hjorten och svanen minns jag inte fast vi blev guidade i den svinkalla kyrkan i över en timme.,

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, men det var ju tillräckligt! Kyrkan var stängd när vi var där - tyvärr - men vi tyckte den var pampig enbart från utsidan. Att det även finna svensk anknytning till kyrkan, läste vi också, men i skrivande stund har det - liksom så mycket annat - fallit ur minnet.