måndag 9 november 2020

Ny vecka, nya kort på handen ...


Hur kan det komma sig att man - med stigande ålder - upplever att veckor, månader och år bara  s u s a r  iväg? Då,  när man helst skulle önska att tiden ginge långsammare, då är det som livets turbo sätts in. 


Äldsta dottern ringde i morse efter avslutat nattpass på KS och sa, så där i förbifarten, att "tänk, det är bara tre veckor kvar till första advent!"
Så där såg hon ut igårkväll. 
Hemska tanke .., om man vore i klimakteriet med hemska svettningar och så gå inlindad i PLAST!

Och i affären har lussekatter börjat säljas och sedan minst en månad tillbaka finns julmust på hyllorna.
Otroligt.


Och så blir det då en ny vecka. 
Jag tar harry på promenad längs havet och för ovanlighetens skull möter jag bekanta människor. Först en kund från affären; en kvinna som nu arbetar hemifrån och i fyrtiofem år har hon varit i samma företag och hon berättar att varje lunch tar hon en timmes promenad och då passerar hon här. 
"Men inte visste jag att du bor där ..?" säger hon och tittar upp mot det gula huset uppe kullen. 


"Men hej, Harry! Vad har hänt med din svans egentligen ...?"

Sen kommer grannen från första huset på Ejdervägen - dom som ändrade husfärgen från blått till vitt -och nu har hon dottern med sig (det är hon som är på bilden), plus Jolly - en stor, lurvig hund som är så glad i Harry - det vill säga, så länge han inte kommer för nära matte, hon som heter Simona och har fått arbete i Lissabon, bostad också och ska åka ner så snart hon får besked angående viruseländet. 
Så då pratar vi om det, förstås. 


Simona visar sig vara en ung kvinna som hunnit med mycket här i livet. 
Hon har bott i Georgien och visst nämnde hon även Brasilien! 
Jag frågar om jag får ta en bild av hennes vänstra hand och det går hur bra som helst. 
Vilken otroligt vacker och feminin hand hon har!
En "snäll" hand.
En sån där hand som jag själv skulle vilja ha.


Cyklar därefter till affären för att handla livets nödtorft: färsk persilja, alltså. 
Det är isande kallt i vinddraget och trots att jag har sticketröja med polokrage, vantar och yllekappa, så fryser jag. Möter inte en enda cyklist. 

Får låna kopieringsapparaten på jobbet och drar ut kopior av ett tidningsurklipp som handlar om mamma - det är från 1984 - och är så fascinerande att läsa.
Bodil sitter i sitt nya - betydligt rymligare - kontor (för mig är det nytt) och där blir jag varande en stund och sen hemåt och det är minst lika kyligt då, om inte värre. 
Hör rödhakekvitter. 
Inget annat.


Nu är klockan fem och det är absolut becksvart ute.
Innan mörkret faller upptäcker jag småfåglar vilka i sin tur har upptäckt att i skottkärran ligger drivor av skal från alla solrosfrön som fallit till marken och sedan räfsats upp och den som har god syn, ser i alla fall två småfåglar, men där var ännu flera innan jag ställde mig vid fönstret med mobilen.

Om en halvtimme kommer pv hem. 
Harry väntar redan.


6 kommentarer:

Turtlan sa...

Hälsa till Maria att hon och hennes kollegor är enorma hjältar och proffs. Ingen kan nog föreställa sig hur det är att arbeta ett helt arbetspass i den utrustningen.

En så talande bild över år 2020!


Elisabet. sa...

Turtlan; ni är alla hjältar och hjältinnor, ni inom vården!

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Turtlan sa...

Tack men i varierande grad! Det går inte jämföra arbeta 8-12 timmar på IVA i full mundering med covidsjuka patienter med att ha ett visir på vissa delar på dagen med till synes friska patienter på en vårdcentral.

Tackar för din omtanke. Vi bidrar alla så gott vi kan och längtar till något slags normaltillstånd.

Kram på dig!

Bert Bodin sa...

Att tiden går fortare och fortare upplever även jag. Vad gäller 2020, så får det gärna vara så. Men sedan får tiden gärna bromsa. Tyvärr minns jag hur min mamma ofta konstaterade att tiden "bara går fortare och fortare" på äldre dagar.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: och det är så oerhört PÅTAGLIGT, tycker jag.