torsdag 12 november 2020

Födelsedag och lite till ...

Det här är min syster Birgitta, född 1944 och hon har födelsedag just idag! Bilden togs i vintras när hennes son Fredrik gifte sig och jag tycker att hon är så himla fin! Den blå dressen hade hon sytt själv.  

När jag för några dagar sedan visade henne en bild på AP som utövade yoga hemma hos sig och var så vanvettigt vig, då skrev Birgitta att "det där klarar jag med, jag gör det varje dag, plus ett antal situps för att stärka ryggen!" (Som ung älskade hon att åka slalom och på ett isigt ställe flög hon och landade på en sten och låg sedan i gipsvagga i flera månader, med risk att bli förlamad). Birgitta är den som är mest lik pappa, inte bara utseendemässigt. Sedan 1979 har hon bott i Australien.

Grattis på sjuttiosexårsdagen! hojtar jag.


Glöm nu oskärpan .., men när pv tittat på bilden där AP sitter på golvet och fäller fram överkroppen så hon har huvudet ovanpå foten, som en fällkniv ligger hon, då skulle han också försöka. 
Om jag säger som så .., så gick det inget vidare. 
Jag avstod. 


Men lite rör man ju på sig ändå. 
Nu på morgonen tog jag mig an alla lönnlöv som dråsat på marken. Det tog mig en halvtimme att fösa ihop dem i fyra högar. 


Värst var det att räfsa i slänten där det är så halt. 


Och det lustiga var att lönnlöven längst uppe i slänten, dom var ännu gula, medan övriga var så här bruna.


Hela tiden arbetade jag under överinseende av Harry. 
Å, denna älskade hund! 
Nu, när jag inte längre arbetar, är han verkligen min bästa-bästa-bästa-vän. 
Överallt gör han mig sällskap. 


När räfsandet (men inte ihopfösandet i säckar) var klart, slog jag mig ned i trädgårdsstolen, den som står mitt emot eken. Pustade ut bara. 
Hade mängder med småfåglar på besök ..(ingen råtta som jag såg i alla fall, den hade kanske sovmorgon ...?). 

En stund senare när jag gått in och satt igång kaffe och tog mig en bit av Solhagas goda baguette (med långlagrad ost till) , då upptäckte jag den här krabaten som nu kommit  på besök! Två domherrar var det, till och med! 
Lägg därtill lilla rödhaken och flera steglitsar och så alla de övriga. 

Detta gjorde mig så lycklig, så där så jag nästan började gråta! 
Nu blir det påtår, allt med Rod Stewart sjunger så fint för mig.

Inga kommentarer: