fredag 13 november 2020

Elvis ....

För många år sedan, det var när vi hade en enkelsoffa modell Ektorp (mycket finare och luftigare var det), då var vi under en veckas tid matte och husse åt Elvis, en stor, kraftig labrador som var ett halvår äldre än Harry. Det är Elvis som ligger närmast bokhyllan. Hans riktiga husfolk skulle åka till Egypten på semester (tänk, att det fanns en tid när sånt var möjligt!) och dagen innan det var dags för avresa, skadade han sig i ena ögat och det blev vår sak att ta honom till veterinär för kontroll.


I vanliga fall var Elvis (är kanske ännu) en tuffing som inte backade för just nånting. 
Här sitter han i djursjukhusets väntrum och anar vad som kanske komma skall. 
Fortfarande är han Elvis .., även om han tycks lite misstänksam.


Men så ....., ja, så blev vi inropade och plötsligt förändras Elvis till en liten ynklig krabat som bara vill slippa ifrån detta hemska, ungefär som när Harry och många andra hundar genomgår en total förvandling från bilen till kloklippningen; en sträcka som kanske tar tio sekunder.

Elvis husse Mattias, han var min chef under en tid på Hemköp, men slutade och blev fri säljare ., köpte hus och byggde sig sedan ett annat hus, ja, tillsammans med övriga familjen och den fine Elvis har jag inte sett sedan dess. 
Jo, en gång, när jag besökte Börjes konditori i Harplinge och då morrrrrrade såväl Elvis som Harry mot varandra, så vi skippade något närmare möte. 

För övrigt kan meddelas att råtta nummer ett fastnade i råttfällan igårkväll. 
Den dog inte genast - vilket är fasornas fasa - man vill inte att djur ska plågas, men pv tog en spade och förkortade lidandet och så var det med den saken. På min inrådan hade han fäst ett långt rep i fällan, så där så inte råttan skulle dra iväg med eländet och bli hopplös att ta bort eller avliva.

Han pratade också med sin storebror i Ljungby som - när dom skaffade höns - fick en hel drös med råttor på köpet. (Vilket vi också fick i Bjäresjö. Exet sköt dem med hagelbössan).) En bur sattes ut för att fånga dem och döm om broderns förvåning när buren var smockad med råttor!!! Hur han tog död på dem förtäljer inte historien .
Eller rättare sagt: jag ville inte veta det.



2 kommentarer:

Vonkis sa...

Undergivenheten och rädslan hos Elvis syns sp tydligt på bilden.

Skjuta råttor med hagel, ja det ökar kanske chansen att träffa men det låter svårt ändå.

Elisabet. sa...

Vonkis: exet var ju van jägare och fixade det galant. Råttorna var stora och kom bärandes på hönsägg som dom hade i munnen. Det var hemskt. Men effektivt med bössan. Inga hönor dog :)