onsdag 11 november 2020

Så här blev den ...


 .., ja, den här dagen. 

Jo, det blev ett förmiddagsbesök på vårdcentralen i Getinge för pv och läkaren är ung och relativt ny i sin yrkesroll, kanske är det därför som han - i alla fall i våra ögon - är ett under av noggrannhet. Pv är helnöjd. 

Medan pv väntade på sin tur, gick jag in till apoteket för att hämta ut min blodtrycksmedicin. En äldre dam kom efter mig och jag ville väl vara vänlig och sa att hon kunde få min kölapp, då jag skulle ta fram mitt bankkort och min legitimation. 
Efteråt ångrade jag mig. 


Det tog evigheter innan kvinnan var klar och det var kanske inte just hennes fel. 
När det så äntligen var min tur, visade det sig att jag hade väntat förgäves. Just den medicinen fanns inte tillgängligt. 
"Men vi kan ta hem den till i morgon ...?" sa den vänliga receptarien. 
Jag sa att det får ordna sig på nåt annat vis och så gick jag ut i den ganska kyliga novemberluften och satte mig på en träbänk och väntade. 


När husets herre var klar med sitt, blev det en tur till återvinningen i Falkenberg, där vi tömde stora säckar med löv (fullt i vår kompost) och så bar det av hemåt. 
Besökte Lloyds apotek som visade sig vara det finaste (och ljusaste) apotek jag någonsin besökt och där fick jag min medicin. 
Härligt! 

På väg genom Falkenberg skymtade jag det nya kulturhuset Argus - som i alla fall på bilder ser ut att bli så himla fint! 
Om jag har förstått det rätt, så är det samma arkitektbyrå som varit ansvarig för detta, som för den nya - läckra - skolan i Gällivare, som nu detta Argus. 
Den dagen viruseländet är tillända - om vi nu får uppleva det - tänker jag ta en titt inne i själva biblioteket. 

Sen hemåt.
I timmar har vi fortsatt med denna ständiga lövräfsning. 
Ytterligare fyra säckar står nu och väntar på att tas om hand, men dessa tänker pv gräva ner i det som varit potatisland. Ja, löven, alltså.


Är vi helt klara nu?
Nix. 
Hela östra sidan är kvar och där   v i m l a r  det av lönnlöv, men det får jag ta i morgon. 
Pv är inbokad för jobb, nio till tre. 
Han har för övrigt påbörjat konstruktionen av en vinklad blomåda i trä, som ska målas i en fin grön färg. Den lådan ska sitta till vänster om ytterdörren och så ska den fyllas med mängder med enris och en liten ljusslinga; jag hoppas att det kommer att bli fint. 

Och råttan ..., råttorna?
Jo, tack. Dom har det säkerligen bra. 
Ekorrmatarna tömda vi (ekorren fattade galoppen och tog frön från en av fågelfröautomaterna) .., en jättelik råttfälla är agnad (räknar inte med napp) och så får vi väl se. Allt fröskal är uppräfsat.

Nu blir det snart soppa och till detta en sagolikt god baguette!

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Oj, vad sur du ser ut där du sitter på bänken.

;-)

Eva i Tyresö sa...

Å vilket råttäventyr!!!!!

Eva i Tyresö sa...

Spännande

Elisabet. sa...

Bettan: ja, men jag bättrade mig senare ,-)

Eva i Tyresö: jo, det kan jag lova dig! Jag tror inte att vi får någon i fällan, men pv hoopas väl. Bättre vore att hitta ett luftgevär och skjuta dem visa fönstret. Dom är inte särskilt rädda av sig heller.

Bert Bodin sa...

Bettan???

Elisabet. sa...

Bert: ja, ja ...,-) Bert, då.

Bert Bodin sa...

Okej ... Bertan får jag heta ibland, förstås.

:-)